"Müslümanlar bir olmadığı için Siyonist İsrail cesur adımlar atıyor"

"Müslümanlar bir olmadığı için Siyonist İsrail cesur adımlar atıyor"

​Siyonist İsrail’in Mescid-i Aksa'yı ibadete kapatılması ve Müslümanlara yönelik saldırılarla ilgili açıklamalarda bulunan âlimler ve siyasetçiler, Müslümanların bir olmamasından dolayı İsrail’in cesur hareket ettiğini söylediler.

Geçtiğimiz hafta sabah saatlerinde ibadet amacıyla camiye giden 2 Filistinliyi Mescid-i Aksa'nın girişinde, bir Filistinliyi de mescidin avlusunda şehit eden işgalci Siyonist İsrail, işlenen cinayetlerin ardından Harem-i Şerif'i ibadete kapatarak, cuma namazının kılınması engelledi. 

Mescid-i Aksa’nın ibadete kapatılması ve oradaki Müslümanlara yönelik saldırıları değerlendiren ailemler ve siyasetçiler, yaşanlara Müslümanların sesiz kalmaması gerektiğini aktardılar.

Konuyla ilgili İLKHA’ya açıklamalarda bulunan Âlimler ve Medreseler Birliği (İttihadul Ulema) üyesi Cemal Çınar, Siyonist İsrail’in yaptığının Müslümanlar arasındaki ihtilaf ve farklılıklardan yararlanarak İslam ümmetinin kalbi üzerinde oyun oynaması olarak değerlendirdi.  

“Ümmet sessiz kalırsa Allah daha büyük bir musibet verir”

Çınar, “Siyonist İsrail Mecsid-i Aksa’yı işgal ederek,  İslam ümmeti ve Müslümanların nabzını yokluyor. Yaptıklarıyla ümmetin ne kadar tepki vereceğini yokluyor.  Terör rejimi İsrail ilk kurulduğundan bugüne kadar olan haritalara bakıldığında Filistin topraklarının çoğunun alındığı görünüyor. Yarım asırdır İşgalci İsrail orada kadın, erkek, çocuk demeden onlarca insanı katlediyor. En son da cuma namazını yasaklayarak, orada cuma namazı kıldırtmayacak kadar bir çılgınlığa kadar gittiyse Mescid-i Aksa’nın avlusunda Müslümanlara kurşun sıkarak onları şehit eden bu yapıya karşı ümmet sessiz kalırsa Allah bu ümmete bundan daha büyük bir bela ve musibet verir ki bunun altından kalkamayacak duruma gelebiliriz.” dedi.

Siyonist İsrail’in yaptığı İslam ümmetinin birbirine düştüğü bu günlerde Müslümanlar arasındaki ihtilaf ve farklılıklardan yararlanarak İslam ümmetinin kalbi üzerinde oyun oynaması olarak değerlendiren Çınar,  İslam ümmetinin üzerine gelen belaların nedeninin Suud ailesi olduğunu dile getirdi.  

Müslümanların bela ve musibetler karşısında birlik olmaları çağrısında bulunan Çınar, “Bugün Mescid-i Aksa’da Cuma namazı kılmayı yasaklayıp orada Müslümanları şehit edenlere karşı ulemalar, kendilerine tabi olanları sokağa dökmemesinin faturası çok ağır çıkacaktır. Sivil Toplum Kuruluşlarının bu sessizliğinin faturası bizlere ciddi bir şeklide dönecektir.” diye konuştu.

"Terör relimi, İslam ümmetinin ihtilafından istifade ederek ayakta kalıyor."

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Âlimler ve Medreseler Birliği (İttihadul Ulema) üyesi Abdulbari Çelik, "Allah’a hamdolsun ki Müslümanlar büyük bir ümmettir, cemaattir, kuvvettir. Maalesef ümmet bir birleriyle uğraştıkları, aralarında ihtilaflı meseleler olduğu için o necis olan Yahudiler, bugün Müslümanlara zulüm ediyorlar, onları mecsiderine sokmuyorlar. Ümmet birbiriyle uğraştığı için Allah bu zilleti bizlere vermiş. Terör relimi, İslam ümmetinin ihtilafından istifade ederek ayakta kalıyor." ifadelerini kullandı.

Yaşananların oyunların Siyonist İsrail’in gerçek yüzünü ortaya çıkarttığını söyleyen HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Erdal Elibüyük, İşgalci İsrail’in, Müslümanların kutsal beldelerini işgal etmekle kalmayıp oradaki insanların can, mal ve kutsallarına saldırı gerçekleştirdiğini hatırlattı.

Şu anda Mescid-i Aksa, Kudüs, Filistin topraklarının işgal altında olduğunu söyleyen Elibüyük, “Uzun zamandır Müslümanlar kendi iç meseleleriyle uğraşırken bu iç meselelerini çözme noktasında ortak bir irade ortaya koymamışlardır. Suriye başta olmak üzere diğer meselelerle uğraşırken bundan cesaret alan İsrail, saldırı ve katliamlarını arttırarak devam ediyor.” dedi.

“Bugün Filistin için tehdit olan İsrail, aslında insanlık için bir tehdittir”

Tüm Müslümanlara çağrıda bulunan Elibüyük, “Bugün Filistin için tehdit olan İsrail, aslında insanlık için bir tehdittir. Bugün Filistin toprakları işgal altında ama yarın dünyanın 4 bir coğrafyası ve insanlık işgal tehdidi altındadır. Müslümanlara çağrım şudur ki; artık kendi iç meselelerini ir kenara bırakıp ortak noktalar konusunda buluşabilmenin arayışı içerisine girilmelidir. Mescid-i Aksa ve Kudüs Müslümanların ortak değeridir. Eğer biz bugün ortak değerlerimizde vahdet, birliktelik sağlayamazsak diğer noktalarda zaten bir araya gelmek uzak ve zor gözüküyor. Bu nedenle Müslümanlar kendi öz sorunlarına vakit ayırmaları gerekiyor. Tepkiler belki küçük kalacaktır yaşan sorun karşısında ama yinede tepki gösterip tarafımızı belli etmemiz gerekiyor.” şeklinde konuştu.

“İsrail, 1948 yılından beri İsrail ümmetin kalbine bir hançer gibi saplandı”

Fatih Akıncıları Derneği Onursal Başkanı Mehmet Şahin, “Siyonist İsrail’in yaptığı bu zulüm ne ilktir ne de son zulüm olacaktır. Mecdi-i Aksa’yı, Kudüs’ü onların ellerinden kurtaramazsak bu böyle devam edecektir. 1948 yılından beri İsrail ümmetin kalbine bir hançer gibi saplandı. O günden bugüne kadar şımarıklığını devam ettirdi. Müslümanlar ilk kıblemiz için gerekeni yapmazlarsa, ayağa kalkmazlarsa Filistin direniş hareketlerine yeteri derecede destek vermezlerse hem Allah katında vebal altında kalırız, hem de bu zilleti anlımızda bir kara leke olarak taşımak zorunda kalırız. Müslümanların yapılanlara karşı tepki göstermesi gerekiyor.” diye konuştu.

Siyonist İsrail’in yaptığının tüm Müslümanlara birer zulüm olduğunu dile getiren Filistin Âlimler Birliği Sorumlusu Prof. Dr. Nevvaf Tekruri, “İsrail, bizi Mescid-i Aksa’ya girişimizi engelliyor ve bizim mahremimize giriyorlar. İsrail bizi ibadet etmekten alıkoyuyorlar. Yapılan bir işkencedir. Türkiye’de ki Hizbullah cemaati lideri de Kudüs için destek açıklama yaptı. Güzel bir açıklamaydı. Allah ondan razı olsun.” ifadelerini kullandı. (

İLKHA












 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.