Müslümanlar diz çöktüğü yerden kalkması gerekir

Müslümanlar diz çöktüğü yerden kalkması gerekir

Müslümanların diz çöktüğü yerden kalkması gerektiğini dile getiren Bingöl İl Müftüsü Muharrem Genç, ümmetin tefrika atılmaya çalışıldığı bu dönemde gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini söyledi.

Bingöl İl Müftülüğü tarafından Mevlid-i Nebi haftası münasebetiyle "Hazreti Muhammed ve Gençlik" konulu konferans düzenlendi.

Belediye Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansa Bingöl Valisi Kadir Ekinci, Bingöl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Olgun, İl Müftüsü Muharrem Genç, İl Emniyet Müdürü Metin Akay, İl Milli Eğitim Müdürü Kadir Engin, kurum amirleri, STK temsilcileri,  Müftülük görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Kur’an tilavetiyle başlayan program, günün önem ve anlamını anlatan sinevizyon ile devam etti.  Programda Müftü Genç,  bir konuşma yaptı.

Hazreti Muhammed'in Mekke’de 12 yıl yaşadıktan sonra şirk düzenine karşı geldiği için hedef alındığını belirten Genç, rahat bir şekilde Allah’ın dinini icra edememenin hüznü içiresinde bulunan Hazreti Muhammed'in Allah’ın emriyle hicret ettiğini hatırlattı.

Genç,  "Hazreti Muhammed (sallallahu aleyhi vessellem) bir medeniyet kurdu. İçinde namaz, oruç ve birçok ibadet olan; ticaret, doğruluk, dürüstlük,  beyefendilik ve hanımlık olan bir medeniyet oluşturmak istiyordu. Bunu algılamayanın, İslam’ın evrensel mesajını anlaması mümkün değil. Bu medeniyet temiz bir medeniyettir, Hanımlarımıza, çocuklarımıza, gençlerimize, yöneticiye, insanlığa müthiş bir özgürlük sunuyor.  Bu medeniyet,  Allah’a teslimiyeti, kulluğun zirvesine insanlığı çıkarmak istiyor." diye konuştu.

"Medeniyetimize büyük bir saldırılar var"

Medeniyetin doğduğu Mekke, Medine ve ümmet coğrafyasının saldırı altında olduğuna dikkati çeken Genç, "İslam medeniyetinin sürdüğü topraklar, coğrafyalar ve şehirlerde buna yönelik basit değil, büyük saldırılar var. Ailemizi, çocuklarımızı, gençliğimizi mahveden, altına dinamit koyan ve kardeşliğimizi bitiren bitirmek istenilen büyük bir saldırı var medeniyetimize."  dedi.

"Müslümanlar diz çöktüğü yerden kalkması gerekir"

Genç, "Müslümanların diz çöktüğü yerden kalkması gerekir. Gençlerimize, çocuklarımıza, milletimize, birlik ve bütünlüğümüze ve Ümmet-i Muhammed’in içine tefrika atılmaya çalışıldığı bu dönemde bunun tedbirini almamız lazım. Zira, 700-1000 yıl süren bu medeniyet yok olmuş, yok olabilir. Kaybolabiliriz umutsuz olmamalıyız. Geçmişten gelen bir tecrübemiz var ondan istifade ederek, medeniyetimizin kırılma yönlerini yeniden ihya etmemiz gerekir." diye konuştu.

Program, ilahi dinletisi ve ikramın ardından sona erdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.