“Müslümanlar İzm’lerin tehdidini aşamadı”

“Müslümanlar İzm’lerin tehdidini aşamadı”

Dicle Üniversitesinde düzenlenen konferansta konuşan Prof. Dr. Asım Yapıcı, tarihte Haçlı, Moğol ve İzm’lerin saldırısına uğrayan İslam dünyasının Haçlı ve Moğol saldırılarını aştığını ancak gerekli mücadeleyi veremediği için İzm’lerin tehdidini aşamadığı

Mavera Gençlik Kulübü öncülüğünde Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin katılımıyla üniversitenin kongre merkezinde ‘Küreselleşen Dünyada Gençlik Dindarlık ve Değerler’ konulu konferans düzenlendi.

Abdurrahman Şarlı tarafından okunan Kur’an-ı Kerim ile başlayan program, Büşra Kurucan’ın yaptığı açılış konuşmasıyla devam etti.

Konferansta konuşan Çukurova Üniversitesi Din Psikolojisi Ana Bilim Dalı Prof. Dr. Asım Yapıcı, İslam dünyasının şimdiye kadar 3 kriz yaşadığına dikkat çekerek, bu krizlerin Haçlı, Moğol ve İzm’ler olduğunu söyledi.

İslam dünyasının geçirdiği krizlerden ilkinin Haçlı istilası olduğunu belirten Yapıcı, “Müslümanlar Haçlı tehlikesini aştı. İkinci tehlike olan Moğolların istilasını da aştı. İlk ikisini atlattık ancak üçüncüsünden kurtulamadık. Üçüncü tehdit ise modernite merkezli izmlerdir. Maalesef buna karşı gardımızı alamadık. Hatta hayranlık tuttuk. Bu sebeple üçüncü tehdidi atlatamadık.” dedi.

Modernitenin temellerine değinen Yapıcı, “Bunların temelini oluşturan etkenler, Coğrafi keşifler, Rönesans ve Reform Hareketleri, Aydınlanma ve Akılcılık, Pozitivizm ve Bilimselcilik, Sanayi Devrimi ve Şehirleşme gibi öğelerdir.” dedi. (M. Sıddık Bilge/Yunus Sırat - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.