Müslümanlar mezhep ve meşrep taassuplarını bir kenara atmalı

Müslümanlar mezhep ve meşrep taassuplarını bir kenara atmalı

​Diyarbakır'da düzenlenen bayramlaşma programında konuşan İttihad'ul Ulema üyesi Molla Mustafa Durgun, Müslümanların, kendi aralarındaki küskünlükleri, mezhep ve meşrep taassuplarını bir kenara atarak kenetlenmesi gerektiğini vurguladı.

Ergani’de Peygamber Sevdalıları Platformu Ergani Koordinatörlüğü tarafından bayramlaşma programı düzenlendi. Programda bir konuşma yapan İttihad'ul Ulema üyesi Molla Mustafa Durgun, İslam ümmetinin içinden bulunduğu zor durumdan elbirliğiyle kurtulabileceğini söyledi.

Programa HÜDA PAR GİK üyesi Metin Kaya, HÜDA PAR Ergani İlçe Başkanı M. Emin Buran ve parti üyeleri, Ergani Kardeş-Der Başkanı Hasan Haksever ile vatandaşlar katıldı.

Teşrik tekbirleri ve salavatların getirildiği programda katılımcılar halka yaparak birbirlerinin bayramını tebrik etti.

Bayramlaşma programında bir konuşma yapan Molla Mustafa Durgun, bayramların sevinç ve kardeşlik günleri olduğunu belirtti.

İslam ümmetinin zor ve zahmetli günler geçirdiğini belirten Durgun, "Özellikle birbiriyle konuşmayan kardeşlerimiz -ki İslam’a göre iki Müslümanın 3 günden fazla küs kalması helal değildir- bu haramı işlemeyelim. Kardeşliğimiz tazelensin. Dine hizmet edebilmek için, Allah rızası için herkes ne yapabiliyorsa onu esirgemesin." dedi.

Arakan'da yaşanan vahşete dikkat çeken Durgun, "Arakan’da o Müslüman kardeşlerimizin, putperestlerin zulmüne uğramaları, işkenceler kalbin dayanacağı olaylar değildir. Biz bölük pürçük olursak, herkes kendi menfaatini düşünse, bu zillet artarak devam edecek. Müslümanlar kendi aralarındaki küskünlükleri, mezhep meşrep taassuplarını atmalı ‘La ilahe illallah’ kelimesinin etrafında birleşmeli. Herkes kendisine düşen vazifeyi azami derecede yaparsa bütün işler mükemmel olur. Birbirimize havale edersek olmuyor. Herkes yükün altına girmeli, fedakârlık yapmalı. Bu bayramları buruk geçiriyoruz. Dünya çapında Müslümanların eziyet çekmesi bize bayramı zehir ediyor. Bunun çaresi de birlik, beraberlik, muhabbet, sevgi ve birbirimizin hukukuna riayettir." diye konuştu.

İLKHA









HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler