Müslümanlar olarak asla baş eğmeyeceğiz

Müslümanlar olarak asla baş eğmeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep mitinginde yaptığı konuşmada Yeni Zelanda’daki terör saldırısıyla ilgili olarak, "Müslümanlar olarak asla baş eğmeyeceğiz, ama asla bu alçakların seviyesine de düşmeyeceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart Mahallî İdareler Seçimleri kampanyası kapsamında Gaziantep mitingine katıldı. Demokrasi Meydanı’nda yapılan mitingde Cumhurbaşkanı Erdoğan bir konuşma yaptı.

Konuşmasında, Yeni Zelanda’da Cuma namazını kılmak için toplanan Müslümanlara yapılan ve 49 kişinin şehadetiyle sonuçlanan silahlı saldırıya da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaralıların arasında üç Türk'ün de bulunduğunu ve onlardan biriyle görüştüğünü aktardı.

Saldırıyı düzenleyen teröristin yayınladığı bildiride Müslümanlarla birlikte Türkiye’yi ve şahsını da hedef aldığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Neymiş? Boğazın batısına geçmeyecekmişiz, yani Avrupa yakasına. Yoksa ne olurmuş? İstanbul’a gelip hepimizi öldürür, bizleri topraklarımızdan sürer, Ayasofya’yı minarelerden kurtarırlarmış. Bu ifadeler kafalarda ve kalplerde yaşatılan heveslerin ifadesidir. Biz işte bunun için şehadetleri dinin temeli olan ezanlarımıza, onların okunduğu camilerimize, minarelerimize, istiklalimizin sembolü olan bayrağımıza böylesine sıkı sıkıya sarılıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Ziya Gökalp’in "Minareler süngü, kubbeler miğfer; camiler kışlamız, müminler asker" dizelerinin olduğu şiiri okuduğu için kendisinin hapse girdiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, hapis cezası almasına gerekçe olarak gösterilen o günkü ifadelerini konuşmasında tekrarladı: "Bir şey beni sindiremez; Gökler, yerler açılsa, üzerimize tufanlar, yanardağlar saçılsa; Biz oyuz ki; imanıyla övündüğümüz ecdadımız, titretici şeylere hiçbir gün diz çökmemiş; zaferlerin tapusu, Anadolu'nun tapusu, Malazgirt’ten ta Çanakkale'ye imanın geçilmez kalesine kadar ecdadımızı zaferden zafere koşturan işte o iman birliğidir."

"Dünyada zulüm eden bir ülke aranıyorsa o da israildir"

Söz konusu teröristin İstanbul için ‘Konstantinapol’ ifadesini kullandığına, Ayasofya’yı kiliseye çevireceklerine dair sözlerine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu millet var ya, bu can bu tende oldukça böyle bir şeye asla müsaade etmez, etmeyeceğiz, evvel Allah." ifadelerini kullandı.

İşgalci Netanyahu’nun oğlunun da sosyal medya hesabından, "İstanbul Bizans’ın başkenti bir Hıristiyan şehridir. Türk işgaliyle karşı karşıyadır" ifadelerini de hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: "Be ahlaksız siz Filistin’in tamamını işgal ettiniz. Siz 1938’de 48’de neredeydiniz, şimdi ise neredesiniz? O Filistinli kardeşlerimiz neredeydi, şimdi onlar nerede? İşgal ettiniz, elinizdeki o güçle onları bulundukları yerlerden hep kovdunuz. Ve geçenlerde söyledim yine söylüyorum, 7 yaşındaki çocuktan tut, kadınlara, yaşlılara varıncaya kadar 10 bine yakın Filistinli kardeşlerimizi bunlar İsrail cezaevlerinde mahkûm ettiler, hâlâ orada mahkûmlar. Onun için diyorum ki, Netanyahu zalimdir. Eğer dünyada zulüm eden bir ülke aranıyorsa o da İsrail’dir. Bir terör devleti aranıyorsa o da israildir. Bunları söylüyoruz diye rahatsız olanlar varsa kusura bakmasınlar, onlar varsın rahatsız olsunlar, biz gerçekleri söyleyeceğiz."

"Gücünü imandan, vicdandan, ahlaktan, adaletten alan dirayetimizle dünyayı değiştireceğiz"

Yeni Zelanda’da şehid edilenlere Allah’tan rahmet, dünya Müslümanlarına baş sağlığı temennilerini ileten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu açıklamalarda bulundu: "Müslümanlar olarak asla baş eğmeyeceğiz, ama asla bu alçakların seviyesine de düşmeyeceğiz. Kökeni, inancı, meşrebi ne olursa olsun günahsız her masum insanın ölümüne karşı aynı ilkeli duruşu sergileyeceğiz. Yeni Zelanda’da, Filistin’de, Myanmar’da katledilen masum Müslümanlara hangi hassasiyeti gösteriyorsak, diğer insanlara da aynı şekilde yaklaşacağız. Gücünü zulümden ve sömürüden değil, imandan, vicdandan, ahlaktan, adaletten alan dirayetimizle dünyayı değiştireceğiz, çünkü İslam budur, insanlık budur. Bizi biz olmaktan çıkartmaya çalışanlara sözümüzü de sandıkta söyleyeceğiz."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.