"Müslümanlar üzerinde kirli bir senaryo oynanıyor"

"Müslümanlar üzerinde kirli bir senaryo oynanıyor"

Medrese Alimler Vakfı (MEDAV), son zamanlarda Ortadoğu'da cereyan eden katliamların İslam'a mal edilmemesi gerektiğini belirterek, Müslümanlar üzerinde kirli senaryolar oynandığına dikkat çekti.

BİTLİS - MEDAV adına yazılı bir açıklama yapan Medrese Alimler Vakfı Genel Sekreteri Nizamettin Yakışık, İslam adına yapılan katliamların kabul edilemez olduğunu ve buna karşı duyarlı tüm Müslümanların dik bir duruş sergilemeleri gerektiğini söyledi.

 

“İslam adına çıkıp İslam ile bağdaşmayan davranışlarda bulunmak cinayettir”
İslam adına çıkıp, İslam ile bağdaşmayan hareketleri yapmanın bir cinayet olduğu vurgulanan açıklamada şunlara yer verildi: “Din adına yapılan mücadeleler, yolunda değilse zararı açıkça dinle savaşanlardan daha ziyadedir.

 

Kur’an ve sünnete mensubiyet iddia edip, heva ve hevesleriyle hareket etmeleri, İslam’ı şiddet, korku, kan, ölüm, baş kesme olarak lanse etmeleri kabul edilemez bir durumdur. Halbuki İslam, deliklerdeki hayvanları düşünen, canlı bitkileri gözeten, ehli kitaba inanma hürriyeti veren, gayrı Müslümanları muhafaza eden hatta bütün aleme rahmet bahşeden bir din olma özelliği taşırken, bunların zıddını göstermek kafirlerin, zalimlerin oyuncağı olmaktan başka bir şey değildir.” ifadeleri kullanıldı.

 

“Bütün Müslümanlar taşıdıkları vasıflar doğrultusunda mesuldür”
Bütün Müslümanların taşımış oldukları vasıflar doğrultusunda sorumlu olduğu belirtilen açıklamanın devamında: “Söylenilenlere dikkat etmek gerekir. Çünkü çok kirli bir senaryo, Müslümanlar üzerinde oynanmaktadır. Kimin, kimin adına çalıştığı gayrı malumdur. Bugün herkesin, Müslümanların külli menfaattarını düşünmeleri elzemdir. Öyle ise cüzi menfaatleri görmemek, parti ve cemaatleri İslam’ın önüne vermemek ve gözetmemek, her daima İslami bir duruş sergilemek zamanımızda zaruretten sayılmıştır.


 

“Yapılan katliamların İslam’a mal edilmesi kabul edilemez”
Bu meyanda İslam adına Irak’ta, Suriye’de ve dünyanın çoğu yerlerinde yapılan katliamların İslam’a mal edilmesi mümkün değildir. Özellikle bugünlerde Irak’ın Şengal mıntıkasında Ezidilere yapılan mezalimler, kadın, çoluk çocuk demeden yapılan katliamların görmemezlikten gelmesi asla uygun değildir. İslami ve insani hassasiyeti olan herkesin buna karşı İbrahim’i bir duruş ile Muhammed’i bir haykırışla meydana çıkması elzemdir.” denildi.  (Şükrü Tontaş - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.