‘Müslümanlara emanet edilen bu dava sonuna kadar götürülmeli’

‘Müslümanlara emanet edilen bu dava sonuna kadar götürülmeli’

Şehitler Kervanı Platformu Başkanı Ömer Çelik, birçok âlim ve dava lideri Şubat ayında şehit olduğu için bu aya şehadet ayı denildiğini hatırlatarak, şehitlerden tarafından Müslümanlara emanet edilen bu davanın sonuna kadar götürülmesi gerektiğini belirtt

Birçok âlim ve dava liderinin Şubat ayında şehit olduğu için bu aya şehadet ayı denildiğini hatırlatan Şehitler Kervanı Platformu Başkanı Ömer çelik, Müslümanlara emanet edilen bu davanın sonuna kadar götürülmesi gerektiğini ve onlar gibi şehadet şerbetini içinceye kadar bu mücadeleye devam edilmesi gerektiğini söyledi.

Şehadet ayı ilgili değerlendirmede bulunan Şehitler Kervanı Platformu Başkanı Çelik, Şubat ayının sonuna kadar dünyanın değişik coğrafyasında İslam ümmetine yön veren ve ümmetin kurtuluşu için mücadele eden davetçi ve değerli âlimlerin şehit olduğunu söyledi.

Çelik, bu Müslümanların kanlarını bu ayda Allah için feda ettiğini belirterek, “Bunlardan bazıları Üstad Hasan El-Benna, İskilipli Atıf Hoca, Şehid Abbas Musavi, Hama katliamı, Şehit Metin Yüksel ve Şehit Şeyh Zekidir. Allah’ın rahmeti hepsinin üzerlerine olsun. Bize düşen, onların bize emanet ettiği davayı devam ettirmek ve bizim de onlar gibi şehadet şerbetini içinceye kadar bu mücadeleye devam etmesidir.” dedi.

Şubat ayında Türkiye’nin farklı şehirlerinde şehitlik ve şehadetin önemiyle ilgili paneller, sempozyumlar ve konferanslar verileceğini ifade eden Çelik, “Başta kendi nefsimize ve bütün kardeşlerimize şehitliğin ve şehadetin ne kadar yüce bir vazife ve görev olduğunu öğretmemiz gerekir.  Şehadetin Allah’u Teâlâ’nın huzuruna çıkmanın en temiz şekli olduğunu insanlara ve kardeşlerimize anlatmaya çalışıyoruz ve anlatmalıyız.” diye konuştu.

İskilipli Atıf Hoca’nın Frenk Mukallidliği diye bir kitap yazdığı için şehit edildiğine dikkat çeken Çelik, “Bu eser batıyı taklit etmenin İslam’da caiz olmadığına dairdir. Fakat kitabı yazdıktan sonra ‘Neden bu kitabı yazmışsınız, kılık kıyafet devrimine muhalefet olsun diye yazmışsınız’ gerekçesiyle hapsedip şehit ediyorlar.” şeklinde konuştu.

Hasan El-Benna’nın da İngilizler tarafından şehit edildiğini söyleyen Çelik, “Hasan El-Benna, İngilizlerin Mısır’ı işgal etmesiyle başlayan harekâta karşı İhvanı Müslimin camiasını kurup emperyalizme karşı ciddi anlamda mücadele vermiş ve İngiliz ajanları tarafından şehit edilmiştir.”ifadelerini kullandı.

Çelik, daha sonra şöyle konuştu: “Abbas Müsavi, Lübnan’da İsrail zulmüne karşı verdiği mücadelede İsrail ve yandaşlarını rahatsız edince yine bu değerli âlimi ve hareket önderini de şehit ettiler. Hak ve batıl ehlinin birbiriyle mücadelesi devam edecektir. Bu mücadele, Hz. Âdemden günümüze, günümüzden de kıyamete kadar devam edecektir.”

Şubat ayında şehit olanlardan bazıları:

İskilipli Atıf Hoca (4 Şubat 1926)

Şapka kanunundan 2 yıl önce yazdığı "Frenk Mukallitliği ve Şapka" adlı eseri nedeniyle şapka kanununa muhalefetten İstiklal Mahkemeleri'nde yargılandı ve idam edildi.

Hasan El-Benna (12 Şubat 1949)

Büyük önder ve âlim Hasan El-Benna, Mısır'da gayretli ve güzel birçok çalışma yaptı ve Müslüman Kardeşler adlı örgütü kurdu. Hasan El-Benna, hükümetin göz yumduğu bir suikast sonucu Kahire'de şehit edildi.

İmad Muğniye (12 Şubat 2008)

Çok sevdiği Hz. Rukeye'nin kabrini ziyaret ettikten ve matem gecesine katıldıktan sonra eli kanlı Siyonist casusu şebekelerinin ihaneti ile Suriye'nin başkenti Şam'da uğradığı suikastla şehit edildi.

Şehid Abbas Musavi (17 Şubat 1992)

Şeyh Ragıp'ın şahadet yıl dönümü merasiminden dönerken, Siyonist İsrail'in atmış olduğu füzeler sonucu kendisi, hanımı ve bir çocuğu Rabb-ı Rahman'a kavuşarak şehit oldular.

Metin Yüksel (23 Şubat 1979)

"Şahadet bir çağrıdır, tüm cağlara ve nesillere" diyerek bu dava ile sadakatini ispatlayan şahadet eri Metin Yüksel, henüz gencecik bir fidan iken Müminlerin bayram günü olan Cuma günü Fatih Camii avlusunda kurşunlara hedef oldu ve cesaret timsali yiğit şehit oldu.

El Halil Katliamı (25 Şubat 1994)

Filistin’de El Halil Camiinde sabah namazını kılan Müslümanlara yönelik Siyonist İsrail’in düzenlediği silahlı saldırısı sonucu 67 kişi şehit oldu.

Malcolm X (25 Şubat 1965)

Derisi siyah, kalbi aydınlık ve beyaz olan bir devrin büyük adamı Malcolm X’de yine Şubat ayında coşkulu bir halk kitlesine seslenirken şehit edildi.

Hama Katliamı 28 Şubat 1982

Zalim Hafız Esad kendi aile sultasını devam ettirmek, yeryüzündeki müstekbir güçleri memnun etmek için Allah için kıyam eden Hama ve Humus şehirlerindeki kırk bin mazlum Müslüman'ı katletti. Bu gün babasını izinde Müslümanların kan emicisi konumunu kimseye kaptırmayan zalim Beşar Esad aynı misyonu devam ettirmektedir.

13 Şubat 1925 Şeyh Said Hareketin Başlangıcı

İslam için başkaldıran Âlim, Mücahit ve dava eri Şeyh Said Efendi, başlatmış olduğu İslami kıyamın ardından Allah' a verdiği sözün gereği olarak bu hareketinden dolayı kendisi ve elliye yakın dava arkadaşlarıyla birlikte Diyarbakır'da asılarak Şehit edildi.

Tarih boyunca ilahi kelimetullah uğruna can verenler olmuş ve nice dava önderleri, âlimleri şehadet kervanına katılarak Peygamberlerin bile gıpta ettiği makamlara yükseldiler. Özellikle şubat ayında birçok âlim şehit edildiği için bu ay "Şehadet Ayı" olarak biliniyor. (Emrah Deniz, M. Hüseyin Temel-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.