Müslümanlara yapılan saldırılar İslamofobik ile geçiştirilmeyecek kadar önemlidir

Müslümanlara yapılan saldırılar İslamofobik ile geçiştirilmeyecek kadar önemlidir

Son zamanlarda İslam'ın değerlerine ve Müslümanlara yapılan saldırıları değerlendiren Memur-Sen Bingöl Şube Başkanı Mücahit Çelik, Müslümanlara yapılan saldırıların İslamofobik ile geçiştirilmeyecek kadar önemli olduğunu söyledi.

Memur-Sen Bingöl Şube Başkanı Mücahit Çelik, Batı'nın, her alanda İslam'a olan düşmanlığını açık bir şekilde gösterdiğini belirterek, özelikle camilere yapılan saldırılarının, İslamofobik ile geçiştirilmeyecek kadar önemli bir olay olduğunu söyledi.

Son zamanlarda İslam'ın değerlerine ve Müslümanlara yapılan saldırıları değerlendiren Çelik, önemli açıklamalarda bulundu.

Son günlerde yaşanan saldırılarının, Müslümanları derinden üzdüğünü ifade eden Çelik, "Önce İstanbul Taksim'de ezan okunduğu sırada ıslıkları ile ezanı bastırmaya çalışanlardan sonra, ilk kıblemiz Mescidi Aksa'nın siyonist israil işgalci kuvvetleri tarafından ibadete kapatılması, cemaatin dışarı çıkarılması, imamların görevlerini yapmalarına engel olmaları ve en son Yeni Zelanda'da Cuma namazını kılan masum savunmasız insanlara bir haçlı teröristi tarafından yapılan saldırıda 50 Müslüman kardeşimiz şehit edildi, onlarcası da yaralandı." dedi.

"Müslümanlara yapılan saldırıları İslamofobik ile geçiştirilmeyecek kadar önemlidir"

Cuma namazı saldırısında 50 kişinin şehid edildiğini ve onlarca kişinin de yaralandığını hatırlatan Çelik, "Cenabı Hak bu şehidlerimizin şehadetini kabul buyursun ve yaralı kardeşlerimize de şifalar ihsan eylesin inşallah. Özellikle bu hadiseden ve son günlerde yaşanan hadiselerden ders çıkararak, İslam aleminin inşallah uyanışına, dirilişine vesile olur temennisiyle ifade etmek istiyorum. Maalesef Müslümanlarda görülen bu sessizlik, bu samimiyetsizlik onlara güç veriyor. Onun için Müslümanları duyarlı olmaya davet ediyoruz. Protesto etmeye davet ediyoruz ve hiçbir zaman bu tür hadiselerin sadece bir islamofobik ile geçiştirilmeyecek kadar önemli bir hadise olduğunu da ifade etmek istiyoruz." diye konuştu.

"Charlie Hebdo saldırısı için ayağa kalkan dünya camiye yapılan haçlı terörüne sesiz kalmıştır"

Çelik, sözlerini söyle sürdürdü: "Müslümanlar her gün mutlaka protestolarıyla, dualarıyla, bu hadiseyi gündemde tutmaları lazım. Müslüman ülkeler, bu konuda tabiri caizse sınıfta kalmışlardır. Hiç birisinden bir ses seda yok.  Fransa'da birkaç kişi öldürüldüğü zaman bütün dünya ayağa kalkmıştı ve orada sözde Müslüman ülke liderleri de saf tutmuşlardı. Ama bugün masum insanlar, savunmasız insanlar camide katledilirken, şehid edilirken hiç birisinden ses çıkmıyor. Onları Allah'a havale ediyoruz. Ve bunları insafa davet ediyoruz. Bunun basit bir hadise olmadığının artık farkına varmaları lazım."

"Müslümanların huzurunu kaçırmaya çalışanların da huzuru kaçacaktır"

Tüm kesimlere de çağrıda bulunan Çelik, "Hristiyan dünyası da şunu bilmeli, bu hadiselerle Müslümanların huzurunu kaçırmaya çalışanlarında er geç onların da huzuru bir şekilde kaçırılmış olacak.  Bizim temennimiz; yeryüzünde samimi bütün insanların bir arada yaşayabilmeleri ve insanlığın huzuru için bu uğurda hep birlikte mücadele verilmesidir." diye konuştu.

"Camiye yapılan saldırının arkasında Ayasofya'nın intikamı yatıyor"

Müslümanlara karşı yapılan saldırıların arkasında basit meselelerin olmadığına dikkat çeken Çelik, "Bu saldırıların arkasındaki güçlerin hala Ayasofya'nın ve İstanbul'un intikamını almak için elinden gelen bütün çabaları sarf ediyorlar. Onun için Müslümanlar bu oyunu görmeli, şuurlanmalı ve buna göre bir yol almaları lazım. Aksi halde her gün İslam coğrafyasının farklı bölgelerinde bu tür hadiseler yaşanmaya devam edecek." ifadelerini kullandı.

Müslümanların zilletten, sıkıntılardan kurtulmaları için yekvücut olmalarının bir ihtiyaç olduğunu vurgulayan Çelik, kısa zamanda birlik ve beraberliğin sağlanması içinde evvela Müslümanlara karşı yapılan oyunların görülmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

"Müslümanların yekvücut olmalarına şiddetle ihtiyaç vardır"

"Bu oyunun arkasındaki tezgâhları iyi fark etmek lazım." diyen Çelik, "Artık mezhebi, meşrebi ve bölgeyi gözetmeksizin tüm Müslümanların yekvücut olmalarına şiddetle ihtiyaç vardır. Cenabı Hak bunu müyesser eylesin inşallah." diye konuştu.

"Ayasofya hürriyetine yeniden kavuşturulmalı"

Çelik, konuşmasını şöyle tamamladı: "Bu haçlı terörist saldırgan şunu ifade ediyor; Ayasofya'nın minarelerini yıkacağız. Onu minaresiz bırakacağız. İbadetsiz bırakacağız diyor. Biz de şunu ifade ediyoruz; Müslümanlar buna lakayt kalmamalı ve Ayasofya hürriyetine yeniden kavuşturulmalı ve Müslümanlar en azından bir cuma günü orada mahşeri bir kalabalıkla, Cuma namazını eda etmeli. Onlara hiçbir zaman bunu teslim etmeyeceğimizi bu şekilde ifade etmeliyiz ve zamanı gelmiştir diye düşünüyoruz."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler