Müslümanların ilk kıblesi siyonist rejimin işgali altındadır

Müslümanların ilk kıblesi siyonist rejimin işgali altındadır

“Dünya Kudüs Günü” nedeniyle İzmir'de düzenlenen basın açıklamasında, Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa ve Filistin topraklarının 1948 yılından bu yana siyonist rejimin işgali altında olduğuna dikkat çekildi.

“Dünya Kudüs Günü” nedeniyle İzmir'de basın açıklaması düzenlendi. İzmir Konak Meydanı'nda düzenlenen basın açıklaması, Hafız Halil Kandemir’in Kur'an tilavetiyle başladı.

Sık sık tekbir ve sloganların atıldığı programda konuşan Platform üyesi Kerem Kalkan, "Kudüs bizim ve İslam ümmeti için izzettir, şereftir. Kudüs, Müslümanlar için kanayan bir yara olabilir ama gün gelecek Kudüs bizi ilk günkü gibi tekrar diriltecektir inşallah.’’ dedi.

Program Grup Şuheda’nın okuduğu eserlerle devam etti. Programda konuşma yapan Hamza Akdeniz ise "Bugün israil terörüne yok olacağını haykıracak binlerce, yüzbinlerce, milyonlarca Müslüman yetişiyor. Buradan Gazze’nin yiğit evlatlarına, Kudüs’ün muhafızlarına selam gönderiyoruz. Rabbim tüm şehitlerin şehadetini kabul etsin.’’ ifadelerini kullandı.

Özgür Kudüs Platformu adına basın açıklamasını Mehmet Emin okudu.

Emin, "Bugün Dünya Kudüs Günü. Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa ve Filistin toprakları 1948 yılından bu yana siyonist rejimin işgali altındadır. Başta ABD olmak üzere batılı devletlerin desteğiyle günümüze kadar artarak devam eden bu işgal, Müslümanlar için kutsal Kudüs davasına dönüşmüştür. Bu münasebetle her Ramazan ayının son cuması Dünya Kudüs Günü olarak anılmaktadır. Müslümanların ilk kıblesi, Resulullah ın Miraca yükseldiği mukaddes belde Kudüs 70 yılı aşkındır siyonistlerin işgali altındadır. Acının yüreklerde korlaştığı Kudüs'ün işgali bugün İslam ümmetinin yaşadığı en büyük sorundur. Unutulmamalı ki Kudüs hür olduğunda ümmet hür olmuş esir olduğunda zillete düçar olmuştur. Buradan İslam ülkelerinin idarecilerine sesleniyoruz; ümmetin halini görmezden gelmeyin. Müslümanların düştüğü bu halden en çok sizler sorumlusunuz, yarın bütün bunların hesabı sizden de sorulacaktır. Bu ağır vebalin altından kalkamazsınız. Müslümanların kanlarına giren zulüm güçleriyle iş birliği yapmaktan, özellikle de siyonist rejim ile münasebetten kaçınmalısınız. Siyonistlere cesaret verecek tavırlar içine girdikçe kendinize de ümmete ve ümmet coğrafyasına da büyük zararlara sebebiyet veriyorsunuz. Daha önce de dile getirdiğimiz şu çağrımızı yineliyoruz; siyonistlerle olan askeri ve ekonomik iş birliklerinizi kesin ve daha çok Müslüman kanının dökülmesine seyirci kalmayın." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.