“Müslümanların tepkisizliği zalimleri cesaretlendirmiştir”

“Müslümanların tepkisizliği zalimleri cesaretlendirmiştir”

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Mısır’da Mursi ve İhvan-ı Müslimin üyelerine verilen idam kararlarına tepki göstererek Müslümanların tepkisizliğinin zalimleri cesaretlendirdiği vurgusunda bulundular.

Mısır cunta mahkemelerinin Muhammed Mursi ve arkadaşlarına verdiği idam kararlarına tepkiler gelmeye devam ediyor. Ergani’de faaliyet yürüten Kardeş Der ve Eğitim Bir Sen Ergani temsilciliği yetkilileri idam kararlarına tepki gösterdi.

İdam kararlarının batının gerçek yüzünü bir kez daha gösterdiğini ifade eden Kardeş Der yetkililerinden Mustafa Öz; “Mısırdaki son idam kararları insanlık namına sözün bittiği yerdir. Dünyada insanlıktan, demokrasiden, özgürlüklerden, insan haklarından bahsedenler utansın. Bu karar dünya tarihine kara bir leke olarak geçecektir.” dedi.

Müslümanların tepkisizliğinin de Mısır cunta ve yargısına cesaret verdiğini belirten Öz; “Üstad Bediüzzaman’ın şu sözünü hatırlamakta fayda vardır; ‘aç canavara tahabbub göstermek, onun müsamahasını değil; iştahını kabartır. Seni parçalar, yer, sonra da diş ve tırnağının kirasını da senden ister.’ Demem odur ki; Mısırlı kardeşlerimiz darbenin ilk gününde zalimlere misliyle karşılık vermeliydi; ta bu günlere gelinmesin.” ifadelerini kullandı.

İdam kararlarının Muhammed Mursi şahsında tüm ümmete verildiğini belirten Öz, son olarak; “Bu idam kararları Muhammed Mursi, Muhammed Bedii, Biltaci ve dava arkadaşları şahsında tüm Müslümanlara verilmiş gayri insani, gayri hukuki, gayri ahlaki bir karardır. Bu yüzden tüm dünya Müslümanları, ellerinden ne geliyorsa yapmalıdır. Bu vesileyle Mısırdaki kardeşlerimize verilen idam kararı veren darbecileri ve destekçilerini kınıyorum.” şeklinde konuştu.

“Müslümanların tepkisizliği zalimleri cesaretlendirmiştir”

Mısır’daki idam kararlarının Mısır cuntasının gerçek yüzünü tüm dünyaya gösterdiğini söyleyen Eğitim Bir Sen Ergani Temsilcisi Cihan Selçuk, “İnsanlıktan nasibini almamış, gaddar, İslami ve insani hiçbir vasfı kalmamış bu ceberutların, Müslümanların İslam’a yönelen özgür iradesini yok etmeye çalışmaları her daim İsrail, Amerika ve Avrupa’nın uşaklığını yapmaya çalışmaları, şeytan ve dostlarının safında yer almaları kendi karaktersizliklerine uygun işlerdendir.” dedi.

Mısır’da halkın meşru cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve dava arkadaşlarına verilen idam cezasında Müslümanların sessizliğinin de payı olduğunu ifade eden Selçuk; İslam ümmetinin bu zulme sessiz kaldığını belirtti.

İslami adalet ve yönetime doğru tezahür eden Müslümanların iradesini ceberut bir yöntemle sindiren; katliam, işkence, tehdit ile boğmaya çalışan zamanın firavunlarını şiddetle lanetlediklerini belirten Selçuk son olarak; “Allah’u Teâlâ’dan, zalimleri kahretmesini, mazlumları kurtaracak sahipler ve yol var etmesini, Müslümanları gafletten uyanmasını sağlayacak sebepler yaratmasını ümit ediyoruz.” şeklinde konuştu.    (İLKHA)




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler