Müslümanların zayıflıkları parçalanmışlıklarındandır

Müslümanların zayıflıkları parçalanmışlıklarındandır

Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Adayı Yapıcıoğlu, günümüzde Müslümanların zayıflıklarının birbirleriyle uğraşmalarından kaynaklandığını söyledi.

Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Adayı Zekeriya Yapıcıoğlu, Çınar ilçesinde iftar programında sivil toplum kuruluşları temsilcileri, kanaat önderleri ve halkla bir araya geldi.

Katılımın yoğun olduğu programda konuşan Yapıcıoğlu, dünyada açlık çeken mazlumların, aralarında birlik sağlayamadıkları için bu halde olduklarını söyledi.

Ramazan ayının manevi havasını siyasi konulara girerek dağıtmak istemediğini belirten Yapıcıoğlu, “Kardeşlerim, birkaç gün sonra Ramazan bitecek. Doğrusu, ben bu manevi havayı siyasi konulara girerek dağıtmak istemiyorum. Duaların makbul olduğu bu iftar vaktinde, her şeyden önce kardeşlerimden şunu istiyorum: Biz yaklaşık 17 saattir hiçbir şey yemedik, içmedik. Allah’ın diğer zamanlarda bize helal kıldığı şeylerden kendimizi Allah rızası için alıkoyuyoruz. Şunu da bilin ki dünyada bazı insanlar sadece Ramazan ayında değil, diğer zamanlarda da Allah’ın insanlara helal kıldığı şeyleri, imkânları olmadığı için yiyip içemiyorlar.” dedi.

“Âlemlerin rabbi bütün mahlûklara yetecek kadar rızık gönderiyor ama…”

Allah’ın bütün mahlûkata yetecek rızkı gönderdiğini ancak bazı zalimlerin mahlûkatın rızkına el koyduğunu sözlerine ekleyen Yapıcıoğlu, Müslümanların birliği için dua talebinde bulundu.

Yapıcıoğlu, “Ne için bu haldedirler? Hazreti Ali, ‘Eğer dünyanın bir ucunda bir insan bir lokma ekmeğe muhtaçsa muhakkak dünyanın başka bir ucunda fazla bir lokma yiyen ya da stok eden biri vardır.’ diyor. Yani âlemlerin rabbi bütün mahlûklara yetecek kadar rızık gönderiyor ancak bazı zalimler; insanların, hayvanların rızıklarına el koyuyor ve onları aç ve susuz bırakıyor.” ifadelerini kullandı.

“Müslümanların zayıflıkları paramparça olmuşluklarındandır”

Yapılan zulümlerin, Müslümanların sayısının azlığı nedeniyle olmadığını, birbirleriyle yaptıkları mücadeleler ve savaşlardan olduğunu vurgulayan Yapıcıoğlu, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Dünyanın başka yerlerinde emperyalistlerin menfaatleri için savaşlar çıkıyor. Bu savaşlardan dolayı aç kalıyorlar. Acaba ümmetin sayısının azlığından mıdır ki; zalim yeryüzünde bu kadar zulüm yapıyor? Herkes şunu kesin olarak bilsin ki bugün mazlumların, Müslümanların zayıflıkları sayılarının azlığından değildir. Bir araya gelememelerindendir. Paramparça olmuşluklarındandır. Birbirleriyle mücadele ettiklerinden, imkânlarını, kuvvetlerini ve servetlerini birbirleriyle olan mücadelelerinde sarf ettikleri için düşmana karşı koyacak kuvvetleri kalmıyor.”

Son olarak İslam âlemine dua eden Yapıcıoğlu, “İftara yaklaştığımız şu zamanda, duaların makbul olduğu şu dakikalarda Rabbimizden niyazda bulunalım. Diyelim ki; Ya rabbi! Milletimize, memleketimize ve ümmet-i Muhammed’e birlik nasip eyle, kardeşliği nasip eyle. Kin ve adaveti aramızdan kaldır. Bu önümüzdeki seçimleri de kardeşliğe, birliğe, güzelliklere ve hayırlara vesile eyle. Rabbim tuttuğumuz oruçları kabul etsin.” şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler