Muş'ta 700 hayvan karda mahsur kaldı

Muş'ta 700 hayvan karda mahsur kaldı

Muş'un dağ köylerinde aniden bastıran kar nedeniyle mahsur kalan 700 hayvan yol açma çalışmalarından sonra kurtarıldı.

MUŞ - Muş'un Üçevler bölgesindeki dağ köylerinde aniden bastıran kar nedeniyle 700 hayvan köylerde mahsur kaldı. Yolların kapanması nedeniyle köylerde mahsur kalan hayvan ve hayvan sahipleri, Muş İl Özel İdare ekiplerinin kar temizleme çalışmaları sonucunda kurtarıldı.

Yolların temizlenmesiyle beraber, köylü koyunlarını sürüler halinde Muş merkeze doğru sürmeye başladı. Yoğun kar ve soğuk nedeniyle hayvanlar yürümekte oldukça zorluk çekti.

Olaya dair açıklamada bulunan Muş İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeymus Yentür, Üçeler bölgesinden kendilerine hayvanların köyde mahsur kaldıklarına dair bir ihbarın geldiğini, bölgenin Çavuştepe mevkiinde karın geçit vermediğini, iş makinelerini bölgeye yönlendirdiklerini ve yolu açarak hayvanların Muş merkeze ulaştırmaya çalıştıklarını söyledi.

Hayvanlarını aniden bastıran kar nedeniyle merkezse götürmek zorunda kaldıklarını söyleyen hayvan sahipleri, samanın pahalı olması nedeniyle bu güne kadar dağda kaldıklarını söyledi. Hayvan sahipleri ilkbahara kadar merkezde kalacaklarını belirtti.

Yolların açılmasıyla kurtarılan havanlar, Muş Merkeze doğru yol almaya başladı. (M. Şirin Çağlayan -İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler