Muş’ta 850 kişiye girişimcilik eğitimi verildi

Muş’ta 850 kişiye girişimcilik eğitimi verildi

Muş’ta “100 Köy 100 Proje Fikri” faaliyeti kapsamında 850 lise mezununa girişimcilik eğitimi verildi.

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Muş Yatırım Destek Ofisi, beşeri sermayenin ve proje kültürünün geliştirilmesi, yaygınlaştırılması kapsamında Muş merkeze bağlı 97 köyü ziyaret ederek eğitimler verdi.

“100 Köy 100 Proje Fikri” faaliyeti kapsamında Muş Muhtarlar Derneği ile birlikte 97 köyden 850 lise mezununa proje ve girişimcilik eğitimleri verildi.

Projenin uygulama sürecinde başta Muş Valisi Aziz Yıldırım olmak üzere DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray, Muş Muhtarlar Derneği Başkanı Turan Süme ve yönetiminin yanı sıra Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü de tüm köylerde sosyo-ekonomik analiz anketleri yaparak projeye destek verdi.

Proje kapsamında muhtarlarla yapılan toplantıda konuşan DAKA Muş Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Fuat Özkan, 1 Mart 2018 tarihi itibariyle başladıkları projenin 1’inci etabını 20 Nisan 2018 tarihinde bitirdiklerini, 2’nci etabında muhtarlarla değerlendirme toplantısı yapıp diğer çalışmalarla ilgili fikir alışverişinde bulunmak istediklerini söyledi.

Toplantıda 3’üncü ve 4’üncü etaplar hakkında bilgiler veren Özkan, projenin 3’üncü etabında her köyden bir kişiye detaylı eğitim verileceğini, 4’üncü etabında ise ön plana çıkan 100 proje fikrinin bağımsız değerlendiriciler tarafından inceleneceğini ve istihdam, sosyal içerme, katma değer yönünden ilk 3’e giren projelere ödül verileceğini belirtti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler