Muş'ta bayram pazarı kuruldu

Muş'ta bayram pazarı kuruldu

​Muş Belediyesi Meydanı ile PTT Caddesi civarında yaklaşan Ramazan bayramı dolayısıyla pazar kuruldu.

Ramazan Bayramı’na kısa süre kalmasıyla birlikte Muş Belediyesi Meydanı ile PTT Caddesi civarında bayram pazarı kuruldu. Her bayramda olduğu bayrama 3 gün kala kurulan ve birçok vatandaşın daha uygun fiyatlarda alışveriş yapmasını sağlayan pazarda, vatandaş eksikliklerini tamamlıyor.

Her bütçeye uygun ürünlerin yer aldığı tezgahları gezen vatandaşlar, her yıl kurulan bayram pazarından ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirterek, pazardaki ürünlerin daha hesaplı olduğunu söylediler.

Satışlardan memnun olmadıklarını belirten esnaflar ise geçen bayramlarda yaptıkları satışı bu sene yapamadıklarını belirttiler.

Eski bayramların tadının kalmadığını belirten esnaflardan Sinan Vural, “Her seneki bayramların tadı yok. Şu an ülkede ekonomik kriz olduğunu düşünüyorum. Bu küçük esnafa daha çok yansıyor. Köylüler de gelmiyor. Herkes büyük marketlere gidiyor. Veresiye alan bize geliyor, peşin alan büyük marketlere gidiyor. Büyük marketler küçük esnafı öldürdü.” diye belirtti.

Mesut Karavulay, şimdilik pazarın durgun olduğunu ifade ederek, “Millet fazla alışveriş yapmıyor. İlk gün olduğu için sadece bakıyorlar. İşlerimizin daha iyi olacağını umuyoruz. İnsanlar oruçlu olduğu için gelmiyorlar. Fazla bir rağbet yok. Pazar şuanda boş. İnsanlar iftardan sonra gelmeyi tercih ediyor. Gündüz vaktinde sadece köylü kesimi geliyor.” dedi.

Esnaflardan Mustafa Altınay da doların yükselişinin tüm ürünleri etkilediğine değinerek, “Piyasadan memnun değiliz. Çünkü doların yükselişi bütün ürünleri vuruyor. Millette para yok. Para dönmeyince satış yapamıyoruz. Sabahtan beri buradayız henüz 300 liralık satış yapamadık. Durum gittikçe kötüye gidiyor. Geçen bayramlar daha iyiydi. Geçen bayramlarda bu saate kadar bin liralık satış yapmıştık. Şimdilik durumlar çok kötü.” şeklinde konuştu.

Erşat Sarıkaya ise şöyle konuştu: “Daha önceki bayramlara göre satışlarda bir düşüş var. Bu düşüşün nedenini kestiremiyoruz. Geçen yıllara oranla oluşan düşüşü arkadaşlarımız da fark etmiş. Sadece ben değil herkes durumdan şikayetçidir.”

Belediyenin pazar alanını trafiğe kapatmadığı için sıkıntı yaşadıklarını belirten Musap Aydın, “Belediye geçen sene burayı trafiğe kapatmıştı. Bu sene araçlar geçtiği için tezgahımızı düzgün bir şekilde açamıyoruz. Biz araç trafiğine kapatılmasını talep ediyoruz. Fakat ekipler kapatmıyor. Bir arkadaşımızı aracın altından zor çıkardık. Belediye kapatacağını söylüyor ama gelen zabıta ekipleri kapatamayacaklarını söylüyorlar. Piyasadan hiç memnun değiliz. Esnaf kan ağlıyor. Sabahtan beri buradayım cebimde sadece 70 TL var.” ifadelerini kullandı.

İLKHA




















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.