Muş'ta bir PKK'li sahte kimlikle yakalandı

Muş'ta bir PKK'li sahte kimlikle yakalandı

​Muş'ta bomba ve el yapımı patlayıcı düzeneği alan bir PKK'li sahte kimlikle yakalandı, PKK'liye yardım yataklık yapan 6 şüpheli gözaltına alındı.

Muş Valiliği, PKK'nin Irak Kürdistanı'nda kamlarında bomba ve el yapımı patlayıcı düzeneği eğitimi alan ve Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde çukur kazma olaylarına katıldığı iddia edilen bir PKK'linin sahte kimlikle yakalandığını bildirdi.

Açıklamada, "Muş İl Emniyet Müdürlüğümüzce PKK/KCK terör örgütü üyesi olan, örgütün Kuzey Irak’taki kamplarında saldırı, sabotaj, bomba yapımı ve EYP düzeneği hazırlama eğitimi alan, Kobani, Diyarbakır ve Bingöl Kırsalı ile Diyarbakır ili Bağlar ilçesindeki hendek kazma olaylarında örgütsel faaliyet yürüttüğü tespit edilen 1 Bölücü Terör Örgütü mensubunun, sahte kimlik ile İlimiz Havalimanından İstanbul iline gideceği yönünde bilgiler edinilmesi üzerine yapılan operasyon neticesinde, terörist sağ olarak yakalanmıştır." denildi.

Açıklamanın devamında, yakalanan PKK'liye yardım ve yataklık yaptığı iddia edilen 6 şüphelinin gözaltına alındığı kaydedildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler