Muş’ta çeşitli suçlardan 6 kişi tutuklandı

Muş’ta çeşitli suçlardan 6 kişi tutuklandı

Muş’ta uyuşturucu madde temini ve satışı yapan 4 kişi ile yağma ve adam yaralama suçlarından 2 kişi tutuklandı.

Muş Valiliğinden yapılan açıklamada İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin uyuşturucu madde satıcılarına yönelik başlattığı operasyonlarda 4 kişi ile yağma ve adam yaralama suçlarından 2 kişinin tutuklandığı bildirildi.

Sokaklarda uyuşturucu madde satan şebekelere yönelik operasyonların yapıldığı belirtilen valilik açıklamasında, “Muş İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince il genelinde uyuşturucu madde satan, nakleden suç şebekeleri ile sokak satıcılarına yönelik yapmış olduğu çalışmalarda;  Hasköy ilçesinde yapılan çalışmalarda; 3 kişiden 3.45 gram esrar maddesi ele geçirilmiş şahıslar hakkında 'Kullanmak İçin Uyuşturucu ve Uyarıcı Madde Kabul Etmek ve Bulundurmak' suçundan işlem yapılmıştır. Esrar maddelerini sattığı tespit edilen 2 şahıstan ise 1,65 gram esrar maddesi ele geçirilmiş ve her 2 şahısta çıkarıldıkları adli mercilerce tutuklanmıştır. Ayrıca;  uyuşturucu ve Uyarıcı Madde Ticareti Yapmak ve Sağlamak suçundan 5 yıl hapis cezası ile aranması olan bir şahıs tutuklanmış,  kullanmak İçin Uyuşturucu ve Uyarıcı Madde Satın Almak, Kabul Etmek ve Bulundurmak suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezası ile aranan bir kişi de çıkarıldığı adli mercilerce tutuklanmıştır. Ekiplerce yapılan çalışmalarda bir şahıstan 3 gram uyuşturucu madde ele geçirilmiş, farklı bir şahıstan da toplam (daralı) ağırlığı 2,5 gram olan esrar maddesi yakalanmış ve şahıs hakkında 'Uyuşturucu ve Uyarıcı Madde Kullanmak' suçundan işlem yapılmıştır.” denildi.

Açıklamanın devamında yağma ve adam yaralama suçlarından 2 kişinin tutuklandığı ifade edilerek, “Muş İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin uygulama noktalarında yapmış olduğu çalışmalarda; 'Yağma' suçundan hakkında 8 Yıl 20 gün hapis cezası bulunan bir kişi çıkarıldığı adli mercilerce tutuklanmış, 'Silahla Birden Fazla Kişi ile Birlikte Konutta (Gece) Yağma' suçundan hakkında 3 Yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir kişi, yapılan çalışmalar neticesi yakalanmış ve sevk edildiği mahkemece tutuklanmış, ülkemize yasadışı yollardan girdiği tespit edilen 16 Afganistan uyruklu şahıs, bir adet ruhsatsız tabanca ve 8 adet fişek ile yakalanan bir kişi, 15 Mart 2017 tarihinde meydana gelen Açıktan hırsızlık konusundan 2 kişi yakalanmış ve gerekli işlemler yapılmıştır.” diye belirtildi.

Açıklamanın sonunda Varto ilçesinde PKK’ye ait amonyum nitrat ele geçirildiği belirtilerek şu ifadelere yer verildi: “Muş İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı birliklerce 06 Temmuz 2017 günü İlimiz Varto ilçesi Kayalıkale köyü bölgesinde icra edilen ‘Şehit Piyade Uzman Çvş. Bekir Anıl Erdal 2017/30 Operasyonu’ kapsamında yapılan arazi arama-tarama faaliyetinde PKK/KCK terör örgütü mensupları tarafından araziye gizlenmiş vaziyette (2x2 ebatlarında üzeri naylon ile örtülmüş vaziyette) ağızları kapalı 30 torba (50 Kilogramlık-toplam 1500 kilogram) amonyum nitrat gübresi ele geçirilmiştir. Olayla ilgili adli işlemlere başlanmıştır.”

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.