Muş'ta darbe karşıtları Kızılay’a kan bağışında bulundu foto

Muş'ta darbe karşıtları Kızılay’a kan bağışında bulundu foto

15 Temmuz darbe girişimini protesto etmek için meydanlara inen Muşlu vatandaşlar, kurulan Kızılay Kan Bağış Çadırına yoğun ilgi gösterdi.

Günlerdir meydanlarda nöbet tutan vatandaşlar Kızılay’ın çağrısına kayıtsız kalmadı. Muş Belediye Meydanında kurulan Kızılay Kan Bağış Çadırına darbe karşıtı vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Konuyla ilgili İLKHA’ya açıklama yapan Muş Kızılay Kan Bağış Müdürü Dr. Kenan Şeker, Muşlu vatandaşların kan bağış çadırına yoğun bir ilgi gösterdiğini ifade ederek, “Ekibimizle beraber Muş direniş meydanında (Belediye Meydanı) Kızılay olarak kan bağışlarını gerçekleştirmek için çadırımızı kuruduk. Özelde Muş ilimizde genelde bütün ülkede kan ihtiyacını karşılamak için ekiplerimizi kurduk. Muş halkı Kan Bağış çadırına yoğun bir ilgi gösteriyor. Biz Ramazan ayından beri meydanlarda kan bağışı alıyoruz. Vatandaşın kan verme oranı ramazan ayında düştü. Ramazan bitene kadar depolarımız boşaldı. Türkiye kan ihtiyacının tamamını karşılayan bir ülke değil. Özelde Muş halkına genelde Türkiye’ye çağrıda bulunuyorum. Hiç çekinmeden kan bağışında bulunsunlar. 18-65 yaş arasındaki her vatandaş kan bağışında bulunabilir. Kan bağış çadırlarımıza geldikleri zaman tansiyon ve kan değerlerini ölçüyoruz. Eğer kan bağışına uygunlarsa kan bağışını gerçekleştiriyoruz.” dedi.

Erkeklerin yılda 4 defa, kadınların ise yılda 3 defa kan verebileceklerini söyleyen Şeker, vatandaşların bu konuda daha duyarlı olmaları gerektiğini belirtti.

Kan bağışında bulunan Hasan Yılmaz ise “Hastanelerde yatan ve acil kan ihtiyacı olan kardeşlerimiz için kan bağışında bulunuyorum. Bu bir insani görevdir. Tüm insanların bu konuya hassasiyet göstermelerini ümit ediyorum.” diye konuştu.

İLKHA



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.