Muş’ta FETÖ operasyonu: 43 gözaltı

Muş’ta FETÖ operasyonu: 43 gözaltı

Muş’ta gerçekleşen FETÖ operasyonunda SODES projelerinde usulsüz ihale düzenleyen ve kamuoyunu zarara uğrattığı iddia edilen 56 kişiye yönelik operasyonda 43 kişi gözaltına alındı.

Muş'ta gerçekleşen FETÖ operasyonunda SODES projelerinde usulsüz ihale düzenlediği ve kamuoyunu zarara uğrattığı öne sürülen 56 kişiye yönelik operasyonda 43 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Ayrıca firari durumda olanlara yönelik yapılan operasyonda ise yakalanan 4 kişiden birinin tutuklandığı, birinin adli kontrol şartıyla, 2 kişinin de savcılıktan serbest bırakıldığı ifade edildi.

Muş Valiliğinden açıklamada, “Muş İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne yönelik operasyon yapılmıştır. 13 Temmuz 2017’da FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü ile mücadele kapsamında, ilimiz SODES projelerinde başkalarına ait şirketlerin kaşe ve faturalarını kullanmak suretiyle usulsüz ihale düzenleyen, ihaleleri örgüte müzahir firmalara verip haksız kazanç sağlayan ve kamuyu zarara uğratan 56 şahsa yönelik operasyon neticesinde 43 şahıs yakalanmıştır.” denildi.

Açıklamada ayrıca firari durumda bulunan 13 kişiyi yakalamaya yönelik olarak yapılan çalışmalarda ise 4 kişinin yakalanarak gözaltına alındığı belirtildi.

Yakalanan kişilerin çıkarıldıkları adli mercilerce yapılan yargılamada bir kişinin tutuklandığı bir kişinin adli kontrol şartıyla, 2 kişinin ise savcılıkça serbest bırakıldığı ifade edildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler