Muş’ta gıda güvenliği ve gıda mevzuatı konulu bilgilendirme toplantısı

Muş’ta gıda güvenliği ve gıda mevzuatı konulu bilgilendirme toplantısı

Muş’ta "Gıda Güvenliği ve Gıda Mevzuatı" konulu bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda, Bakanlığın gıda denetimleri mevzuatına uymayanlara ceza verileceği belirtildi.

Muş'ta Ulusal Market temsilcilerinin katılımıyla  "Gıda Güvenliği ve Gıda Mevzuatı" konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi.  Muş Tarım İl Müdürlüğü tarafından organize edilen toplantıya İl Müdürü Ergün Çolakoğlu, Müdür Yardımcısı Mehmet Gündoğdu ile Ulusal Market temsilcileri katıldı. Toplantıda Tarım Bakanlığının gıda denetimleri ile ilgili mevzuatı konu edildi.

 

Gıdanın hassasiyet istediğini, bu amaçla gıda güvenilirliğin önemli olduğunu belirten Çolakoğlu,  gıda denetim yetkisinin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nda olduğunu, bu nedenle sektör toplantılarının yapıldığını ve sektörlere gıda mevzuatı hakkında bilgilendirme yapılacağını hatırlattı.

 

Halkın güvenilir gıdaya ulaşabilmeleri için konu ile ilgili mesuliyetlerinin olduğunu ve 2015 yılı itibariyle resmi kontrollerin daha sık yapılacağını hatırlatan Çolakoğlu; "5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri Bitki Sağlığı Gıda ve Yem Kanunu kapsamında 2015 yılı itibariyle İşletme Kayıt /Onay Belgesi almayanlara ve Bakanlık tarafından belirlenen hijyen esaslarına aykırı satış yapan ve izlenebilirliği sağlayamayan, işletmelere cezai işlem uygulanacaktır.'' dedi.

 

Toplantı, Güvenilir Gıda Zincirinin devamlılığını sağlamak amacıyla işletme çalışanlarının son tüketim tarihleri konusunda hassasiyet göstermeleri, tüketiciye sağlıklı ve hijyenik gıda sunmaları, görev ve sorumlulukları konusunda verilen bilgilerin ardından sona erdi.İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler