Muş'ta husumetli aileler barıştırıldı

Muş'ta husumetli aileler barıştırıldı

Muş'un Varto ilçesinde aralarında husumet bulunan iki aile barıştırıldı.

Muş'un Varto ilçesinde 5 yıl önce meydana gelen ölümlü olay nedeniyle aralarında husumet bulunan Ataç ve Yalçın aileleri barıştırıldı.

İlçenin Hüseyinoğlu köyü ile Dutözü köylerinde ikamet eden aileler, barış töreni sonrası birbirleriyle tokalaşarak barıştılar.

Varto Anadolu İmam-Hatip Lisesi Mescidinde düzenlenen törene Muş Valisi Aziz Yıldırım, milletvekili Mehmet Emin Şimşek, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Garnizon Komutanı Albay Cem Karoğlu, Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, Jandarma Komutanı Albay İsmail Şahin, İlçe Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin, il ve ilçe kurum müdürleri, basın mensupları ile aileler katıldı.

İl Müftüsü Alettin Bozkurt tarafından okunan dua sonrası barışın önemine dair konuşmalar yapıldı.

"Hz. Peygamberimiz ilk olarak amcasının kan davasını ortadan kaldırarak bu işe son vermiştir"

Vali Aziz Yıldırım yaptığı konuşmasında, barışın en güzel iyilik olduğunu ifade ederek, "Bu iyilik; kişinin samimiyetini, ihlasını, takva amellerin mükâfatını kat kat arttıracaktır. Bizler, Allah'ın ilmine sımsıkı sarılıp bütünleşirsek, Dünya; insana zindan, yaşanmaz hale değil, huzur ve güven içinde yaşanacak bir yer olur. Her kesimde yanlış yapanlar, hatalı davrananlar ve hatta çok cahilce davranıp birbirlerine olan sevgi ve saygıyı istismar edenler olabilir. Ancak, sevgi, barış ve selamın dini olan İslam'ın, bu durumlarda olan emir ve yasakları bizim nasıl hareket etmemiz gerektiğini açık bir şekilde ortaya koymuştur. Öyleyse dinimize esas olan fitne, fesat, bozgunculuk değil; barış, sevgi, saygı ve samimiyettir. Kan davası gibi konular cahiliye döneminde kalmıştır ki Hz. Peygamberimiz de bunu yasaklamış ve ilk olarak da amcasının kan davasını ortadan kaldırarak bu işe son vermiştir. O nedenle bu tür olaylarda insanlar kendi anlaşmazlıklarını kendileri çözmeye çalışıyorlar ve sonucunda aileler, köyler, sülaleler ciddi sıkıntılar yaşıyorlar." şeklinde konuştu.

Anlaşmazlıklar ve kavgaların yıprattığını, kimsenin rahat edemeyeceğini vurgulayan Yıldırım, şunları söyledi: "Bir milletin içine tefrika düşmediği sürece düşmanlar başarılı olamayacaktır. O yüzden de bizim safları sıklaştırmaya, birbirimizi daha çok sevmeye, daha çok hoşgörülü olmaya, affetmeye ihtiyacımız var. Bu barışın sağlanmasında emeği geçen dini kanaat önderlerimize, her seviyede katkıda bulunan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum."

Vali Yıldırım'ın konuşmasının ardından Ataç ve Yalçın aileleri Kur'an-ı Kerim'in altında geçtikten sonra tek tek birbirleriyle tokalaşarak barıştılar. Her iki ailenin barışının sağlanmasının ardında yemek verildi.

İLKHA

























HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler