Muş’ta "Milli İstihdam Seferberliği Toplantısı" yapıldı

Muş’ta "Milli İstihdam Seferberliği Toplantısı" yapıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan "Milli İstihdam Seferberliği" kapsamında Muş’ta "Milli İstihdam Seferberliği Toplantısı" yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan "Milli İstihdam Seferberliği" kapsamında Valilik koordinesinde Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı ile ortaklaşa Muş’ta "Milli İstihdam Seferberliği Toplantısı" düzenlendi.

Toplantıya, Muş Valisi Seddar Yavuz, AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Muş TSO Başkanı Fatih Cengiz, kurum müdürleri, STK ve siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Seddar Yavuz, Cazibe merkezleri konusunda gerekli girişimlerde bulunduklarını söyleyerek, kalkınmanın ve zenginleşmenin huzurdan geçtiğini dile getirdi.

"Huzurun olmadığı yerde yatırım ve hizmet olmaz." diyen Yavuz, "Eğer kalkınmak istiyorsanız, zenginleşmek istiyorsanız önce huzur, huzuru sağlayacaksınız ki iş adamı buraya yatırım yapsın. O nedenle şu anda çağrı merkezimiz 108 kişi ile devam ediyor. Mayıs ayına varmadan 75 kişi daha alacak ve bu yılın sonuna kadar hedefi olan 500 kişiye çıkacağız. Tekstil Kent için şu anda müracaatlarımızı aldık ve niyetimiz iki ay içersinde orada makine seslerini ve orada çalışan işçi kardeşlerimizin seslerini duymak istiyoruz. O cıvıltıyı o sesi duyarak mutlu olmak istiyoruz." dedi.

Muş’un sosyal alanlarının da geliştirilmesi gerektiğine vurgu yapan Yavuz, “Muş’ta çok önemli iş adamları var, sizden ricamız iş adamlarına ısrarcı olun, hep beraber bu şehri kalkındırmalıyız. En büyük eksikliğimiz belki de Anadolu kentlerinin hepsinin eksikliği olan birlikte hareket etme eksikliğimizdir. Yani organizasyon becerisindeki eksikliktir. Cazibe merkezleri fırsatını kaçırırsak bir daha 20 yıl boyunca bu şehir belini doğrultamaz.” ifadelerini kullandı.

Daha sonra bir konuşma yapan AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek ise Muş’a 3 milyar TL ödenek aktarıldığını dile getirerek,  “Muş eskisi gibi değil ve insanlarımız da mücadele ediyor. Geçen yıl tekstil kent için bir oluşa giriştik ve şimdiden dolup faaliyete geçti. Birçok insanımızda iş imkânı buldu. Bu sene bütün olumsuzluk ve işgal girişimlerine rağmen, canlı bomba ve ekonomik krizlere rağmen her türlü şer güçlere rağmen 2017 yılı içerisinde üç projeye imza atıldı. Bu projeler ve diğer yatırımlarla birlikte hükümetimiz sadece Muş ilimize 3 milyar TL için ödenek aktardı. Bu ilimiz için ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz.” Şeklinde konuştu.

Muş’un her geçen gün daha çok büyüdüğünü söyleyen Şimşek, “Hastanemizin yüzde 90 kapasitesi dolmuş durumda ve yeni bir hastane yapacağız. Havalimanımızı büyütüp kapasitesini artıracağız. Yaklaşık bir milyon yolcuya hitap edecek şekilde inşallah. Muş her geçen gün daha da büyüyor. Afet koordinasyon merkezi ilimizi gelecek ve çok ciddi yatırımlar geliyor. Bütün bunlara rağmen 3 milyar TL Muş iline yatırım veriyorsa demek ki önümüz çok açıktır. Korkmayacağız ve endişe etmeden yatırımlarımızı yapacağız. Sayın Valimiz, Rektörümüz ve belediyemiz ile hepimiz buradayız ve halkımızın hizmetkârı olacağız. Ben bir meslektaşınız olarak söylüyorum; söz olsun yatırımlarınızı yaygınlaştırırsanız çözemediğiniz tüm sorunlarınıza çözüm için bizler hazırız. Bu konuda hükümetimiz güçlüdür ve Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıdır.” Dedi. (Ayetullah Tarhan-İLKHA) 






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler