Muş'ta Muhammed Mursi Camii açıldı

Muş'ta Muhammed Mursi Camii açıldı

Muş'ta Muhammed Mursi Camii açılışında konuşan Muş Valisi, camilerin değerini ve işlevlerini anlatarak son zamanda yaşanan olaylara değindi.

MUŞ - Muş'un Korkut ilçesinde Kümbet Muhammed Mursi Camii açıldı. Açılışta konuşan Muş Valisi Vedat Büyükersoy, camilerin değerini, işlevlerini anlattı ve son zamanda yaşanan olaylara değindi.

 

Camii açılış programına, Muş Valisi Vedat Büyükersoy, İl Müftüsü Recep Uzun, İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan,  Korkut Kaymakamı Bekir Abacı, İl Özel İdare Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, kamu kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Program, Hafız Mehmet Necip Söylemez’in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

 

"İslam’ı öğrenenin kalbinde Allah sevgisi ve Allah korkusu olur"
Programa katılanlara seslenen Vali Vedat Büyükersoy, "Camiler bizim kutsallarımızdır. Camilerde Kur'an okunur, namaz kılınır, İslam öğrenilir. İslam’ı öğrenenin kalbinde Allah sevgisi ve Allah korkusu olur. Bu minvalde yetişen insanlar önce ailesine sonra komşularına ve toplumun diğer fertlerine karşı saygılı olurlar. Onları sevgiyle, muhabbetle karşılarlar ve diğer insanlar da bilirler ki; İslam barış dinidir, sevgi dinidir, onun müntesiplerinden takipçilerinden kimseye zarar gelmez. Onun içindir ki camiler çok önemlidir. Biz, bu camiler oldukça, Kur'an okundukça, çocuklarımız İslam’ı öğrendikçe, ülkemizde yaşanan menfi gelişmelerden korkmayacağız."dedi.

 

"Kur'an-ı Kerim'in yakılmasının lanetlenmesinden bile rahatsız olanlar var"
Son dönemde yaşanan olaylara da değinen Büyükersoy, "Özellikle son aylarda ilimizde ve bölgemizde yaşanan okul yıkmalar, yakmalar, insan hayatına kastetmeler neyin nesidir? Kur'an kurslarına, müftülüklere saldırılar ve burada bulunan Kur'an-ı Kerim'i yakmalar bizim asla kabul edemeyeceğimiz şeylerdir. Dünyanın hiçbir çağdaş ülkesinde kutsal değerlere saldırı tasvip edilemez. Bunu tasvip etmek mümkün değildir. İslam’a olan saldırı hiç şüphesiz ki önce Müslüman olan halkımızın kalbinde, dimağında karşılığını bulmaktadır. O nedenle okulların yakılması, Kur'an kurslarına saldırı düzenlenmesi, Kur'an-ı Kerim'in ve diğer din kitaplarının yakılmasının dile getirilmesinden ve lanetlenmesinden ve halkımızın buğz etmesinden bile rahatsız olanlar var. Doğrudur, saldıran onlar, saldıranlar buradaki cemaat değil. Okullarımıza saldıranları, yakıp yıkanları Kur'an kurslarına saldıranları lanetlemeye devam edeceğiz.  Kalbimizden de onlara buğz edeceğiz." şeklinde konuştu.

 

"Kur'an kursuna saldıranları telin etmekteyiz"
Hangi terör olayı olursa olsun, hepsini lanetlediklerini belirten Büyükersoy, "Hiçbirine karşı bir Müslüman sevgi duyamaz. Özellikle günümüzde, hepimizin bildiği terör örgütlerinin hepsini kastederek söylemekteyim. Ama aynı şekilde okullara saldıran, masum insanları öldüren, Kur'an kursuna saldıranları da telin etmekteyiz. Yine Suriye’de 200 bin kişiyi havadan uçakla, helikopterle atmakta olduğu varil bombaları ile öldürenlere de karşıyız. Onun için değerli cemaat, ‘bunlardan bir tanesi benim için tehdittir, tehlikedir, diğerlerine sıcak bakıyorum’ şeklinde bir yaklaşım sergileyen birinin samimiyetine şüpheyle bakmak gerekir."ifadelerini kullandı.

 

Caminin açılışının ardından camiyi gezen Vali Büyükersoy, camiinin yapımında emeği geçenlere plaket verdi.

 

Program plaket sunumu ve ikramlarla son buldu.   (Sezer Özer - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler