​Muş’ta öğretmenler görev yaptıkları köy okulunu boyayıp temizledi

​Muş’ta öğretmenler görev yaptıkları köy okulunu boyayıp temizledi

​Muş’ta köy okulu öğretmenleri, görev yaptıkları okulun temizliğini yapıp dış cephesini boyadılar.

Muş merkeze bağlı Yelalan (Dersim) köyü İlkokulunda görev yapan okul müdürü ve 3 öğretmen daha ferah bir ortamda ders işlemek ve öğrencilere güzel bir eğitim ortamı oluşturmak için okulun kapı, pencere, kapı ve yerlerini silip dış cephesini boyadılar. Okul bahçesini de zararlı otlardan temizleyen öğretmenler, öğrencilerin daha iyi bir eğitim almaları için çalışıyor.

Sabahın erken saatlerinde köy servisiyle yaklaşık 40 kilometre yoldan sonra köye ulaşan öğretmenler, ellerine aldıkları kürek, fırça ve temizlik bezleriyle okulu temizlemeye başladılar. Pencere, sıra ve masaları tek tek silen öğretmenler, gönüllü olarak okullarının tüm eksikliklerini gidermeye çalıştıklarını ve öğrencileri için daha güzel bir okul hazırlamak için çalıştıklarını söylediler.

Okuldaki bazı eksikliklerden dolayı bu hafta eğitime başlayamadıklarını söyleyen öğretmenler, köy muhtarı ile beraber eksiklikleri gidermeye çalıştıklarını ve pazartesi günü kitapların gelmesiyle eğitime başlayacaklarını ifade ettiler.

Yeni eğitim-öğretim dönemine başladıkları için heyecanlı olduklarını söyleyen Okul Müdürü Yaser Kaya, “Yeni okulumuzdayız. Bu hafta okulumuzun temizlik işleriyle uğraşıyoruz. Pazartesi günü tam anlamıyla okulumuzda eğitime başlayacağız. Şu anda kitapları almayı bekliyoruz. Ayrıca okulumuzdaki bazı eksikliklerden dolayı eğitime başlayamadık. Muhtarımız ile birlikte okulumuzun eksiklerini gidermek için büyük bir uğraş içerisindeyiz.” dedi.

Okul öğretmenlerinden Şeyma Katar ise öğrenciler için çalıştıklarını belirterek şöyle konuştu: “Yeni bir eğitim öğretim dönemi başladı. Okulumuza geldik. Çocuklara temiz bir ortam oluşturmak için temizlik işlemlerimizi yapıyoruz. Hocalarımızla birlikte sınıflarımızı bütün tozdan arındırdık. Ellerimize fırçaları alıp sınıflarımızı temizledik. Amacımız burada daha temiz ve ferah bir eğitim ortamı oluşturmaktır.”

Diğer bir öğretmen Derya Kocamış da yeni eğitim-öğretim dönemiyle birlikte okulu boyadıklarını kaydederek, “Okulun temizliğini yaptık, camlarını sildik. Öğrencilerin kaliteli bir eğitim alması için elimizden gelen her türlü imkânı sergiliyoruz. Memleketim Kırşehir, Kırşehir’den geldim. 2 yıldır burada görev yapıyorum. Bu çevreden, bu köyden çok memnunum, hiçbir sıkıntı yok. Doğu genelde terör bölgesi olarak biliniyor ama hiçbir sıkıntıyla karşılaşmadık. Gerek köy halkı gerek veliler bize yardım etmek için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar.” ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler