Muş'ta otizmli öğrencilere tekerlekli sandalye verildi

Muş'ta otizmli öğrencilere tekerlekli sandalye verildi

Muş Merkez Vahit Özmen Anasınıfında eğitim gören otizmli öğrencilere tekerlekli sandalye verildi.

Engelsiz Yaşam Gazetesinin desteği ve mavi kapak projesi kapsamında Muş Merkez Vahit Özmen Anasınıfında eğitim gören 2 otizmli öğrenciye tekerlekli sandalye verilirken, yatalak bir öğrenciye ise bez verildi. 6 tekerlekli sandalye ise öğrencilere verilmek üzere Korkut ilçesine gönderildi.

Tekerlekli sandalyelerin öğrencilere verilmesi için Vahit Özmen İlkokulunun spor salonunda bir program düzenlendi.

Programa İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, okul öğretmenleri ve veliler katıldı. Palyaçolarında getirildiği etkinlikte otizmli öğrenciler diğer arkadaşlarıyla birlikte doyasıya eğlendiler.

Programda bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, otizmli öğrencilere sahipsiz olmadıklarını hissettireceklerini belirterek, "Bir sosyal sorumluluk projesi kapsamında okulumuzun yapmış olduğu bu projeden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Bu okulda okuyan öğrencilerimizin ellerinden tutarak sahipsiz olmadıklarını ve onlarla her şekilde hayatı paylaşmamız gerektiğini bilmemiz gerekiyor. Bu bilinci aramızda yaymamız gerekiyor." şeklinde konuştu.

İlci'nin konuşmasından sonra bir konuşma yapan Küçüklere Temiz Türkiye Projesi Koordinatörü Harika Tokerin ise şöyle konuştu: "Okul öncesinin amacı sadece şekilleri renkleri öğretmek değildir. Çocuklar okul öncesinde yardımlaşmayı, paylaşmayı ve iş birliğini öğrenirler. Ayrıca sorumluluk bilinci kazanırlar. Yapmış olduğumuz bu sosyal sorumluluk projemizde öğrencilerimize empati kurmayı, paylaşmayı, yardımlaşmayı, sorumluluk bilincini geliştirmeyi ve her engelli bireyin engelli adayı olduğunu öğretmeyi amaçladık." (Ayetullah Tarhan-İLKHA)










 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler