Muş'ta PKK'den yakalanan 3 şüpheli tutuklandı

Muş'ta PKK'den yakalanan 3 şüpheli tutuklandı

Muş'ta PKK'ye yönelik operasyonda yakalanan 3 şüpheli tutuklandı.

Muş Valiliği tarafından yapılan açıklamada, PKK'ye yönelik operasyonlarda, örgüt adına bilgi toplayan bir şüpheli ile hakkında yakalama kararı bulunan 2 şüphelinin tutuklandığı belirtildi.

Açıklamada, "Muş İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince PKK/KCK terör örgütüne yönelik yapılan çalışmalarda; PKK/KCK terör örgütünün öğrenci yapılanması olan ve KHK ile kapatılan MED-DER içerisindeki şahıslarla birlikte 2015 yılı içerisinde Muş Alparslan Üniversitesinde YDG-H faaliyete geçmesi için çalışan, terör örgütünün dağ kadrosundan siyasi ve askeri eğitim alarak il merkezinde örgüt adına vergilendirme faaliyetlerinde bulunduğu tespit edilen, ayrıca terör örgütünün eylem yapacağı kamu kurum-kuruluşları ile korucu noktalarının keşfini yaparak örgüt mensuplarına verdiği, yine eylem yapacak örgüt mensuplarının eylem öncesi ve sonrasında intikallerini sağlayacak güzergâhları planladığı belirlenen bir şahıs yakalanmıştır. Yakalanan şahıs çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanmıştır." denildi.

Gözaltına alınan 2 şüphelinin de tutuklandığının kaydedildiği açıklamada, "İlimizden 2015 yılında PKK/KCK terör örgütüne katılım yaptığı tespit edilen ve hakkında 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan yakalama kararı bulunan bir şahıs, Habur Sınır Kapısı'nda teslim olmuş ve yasal işlemleri için ilimize getirilmiştir. Şahıs, 21 Kasım 2017 günü çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanmıştır. 'Terör örgütü propagandası yapmak' suçundan hakkında 2 yıl bir ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir şahıs da 21 Kasım 2017 günü Bulanık ilçesinde yakalanmış ve şahıs, çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanmıştır." ifadelerine yer verildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler