Muş’ta Umut Kervanı Yardım Vakfı’nın açılışı yapıldı

Muş’ta Umut Kervanı Yardım Vakfı’nın açılışı yapıldı

Muş’ta uzun bir süredir muhtaçlara yardım elini uzatan Selam-Der Gıda Bankası, isim değişikliğine giderek bundan sonraki süreçte, “Umut Kervanı Yardım Vakfı” olarak hizmet verecek.

Muş’ta 2009 yılından bu yana hayırseverler ile muhtaçlar arasında köprü görevi gören Selam-Der Gıda Bankası, merkezi İstanbul’da bulunan Umut Kervanı Vakfı ile aynı çatı altında bileşerek, bundan sonraki hizmetlerine Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı olarak devam edecek.

Yapılan isim değişikliği ile ilgili bilgi veren Muş Umut Kervanı Yardım Vakfı Başkanı Bülent Balkaya, bundan sonraki faaliyet alanlarını genişleterek kentte yardıma muhtaç ailelere yardım ulaştıracaklarını belirterek, hayırseverlerden destek talebinde bulundu.

Selam-Der Gıda Bankası’nın kurulduğu günden bu yana birçok muhtaç aileye yardım ulaştırdığını dile getiren Balkaya, “Selam-Der Gıda Bankası 2009 yılında kuruldu. Kurulduğu günden bugüne ihtiyaç sahipleriyle, hayırseverler arasında bir köprü görevi gördü. Kurulduğumuz günden bu yana bizlere yüzlerce aile müracaat etti. Bizler bu müracaatları aldık, tespitlerini yaptıktan sonra kayda aldık. Kayda aldığımız binlerce insana o günden bugüne yardımcı olmaya çalıştık.” dedi.

"İhtiyaç sahibi insanlar çoğaldı"

Balkaya, “Gelinen süreçte insanlar bize daha çok müracaat etmeye başladı. İhtiyaç sahibi insanlar çoğaldı. Bizler Selam-Der Gıda Bankası olarak, merkezi İstanbul’da bulunan Umut Kervanı Vakfı ile aynı çatı altında birleşmeye karar verdik. Tabi buradaki amaç faaliyet alanını geliştirmek, daha çok insana yardımcı olmak, daha çok insana ulaşmak ve bize müracaat eden insanlara tamamen yardım ulaştırmaktır. Bizler de bu süreçte gerek yurt içinde, gerek ise yurt dışında mültecilere de her türlü yardımı ulaştırmaya çalışıyoruz.” diye konuştu.

"Şu an kaydımızda yüzlerce muhtaç aile var"

Bundan sonraki süreçte hız kesmeden yardım faaliyetlerine devam edeceklerini dile getiren Balkaya, “Bundan sonra da derneğimiz Umut Kervanı Vakfına bağlı Muş Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı olacaktır. Yardımlarımız tüm hızıyla devam ediyor. Şu an kaydımızda yüzlerce muhtaç aile var. Bazı ailelere düzenli yardımda bulunuyoruz. Bununla birlikte Ramazan ayında toplu yardımlarımız oluyor. Kurban Bayramında ise toplu kurban kesimlerimiz oluyor. Bununla birlikte giyim yardımlarımız oluyor. Yardımlarımız inşallah bundan sonraki süreçte artarak devam edecektir.” ifadelerini kullandı.

İLKHA





HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler