Muş’taki cami avlularına tente kuruluyor

Muş’taki cami avlularına tente kuruluyor

Muş Belediyesi tarafından vatandaşların cami avlularında daha rahat etmesi için kentteki cami avlularına tente kuruluyor.

Cami cemaatinin ve vatandaşların ibadetlerini yerine getirirken yazın güneşten, yağışlı havalarda ise yağmurdan korunması amacıyla Muş Belediyesi tarafından cami avlularına tenteler kuruldu.

Kent merkezinde bulunan Yeni Cami’nin avlusuna kurulumu yapılan tenteleri inceleyen Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, bu çalışmayla cami avlularının daha kullanışlı olmasını hedeflediklerini söyledi.

Özellikle taziyelerde bu konuda ciddi sorunlar yaşandığını ifade eden Asya, camilerde tespit edilen eksikliklerin belediye olarak giderilme noktasında ellerinden gelenin fazlasını yapmaya çalıştıklarını belirtti.

Asya, “Cami avlularında güneş gören noktalara yerleştirilen tenteler sayesinde cami cemaati ve vatandaşlar yazın güneşten, yağışlı havalarda ise yağmurdan korunmuş olacak. Yeni Camimizde ilkini kurararak bu ihtiyacı giderdik. Belediye olarak bu gibi hizmetlerimiz diğer camilerimizde de devam edecektir. Vatandaşlarımız özellikle taziyelerde bu konuda sıkıntı yaşıyorlardı. Bu projeyle önemli bir eksikliği gidermiş olduk.” dedi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler