Mustazaflar Cemiyeti, husumetli aileleri barıştırdı

Mustazaflar Cemiyeti, husumetli aileleri barıştırdı

Mustazaflar Cemiyeti İzmir Şubesi, bazı sebeplerden dolayı aralarında husumet bulunan iki aileyi barıştırdı.

İZMİR - İzmir'in Torbalı ilçesinde husumetli iki aileyi barıştırmak için Mustazaflar Cemiyeti öncülüğünde bir barış yemeği düzenlendi.

 

Barış için verilen yemeğe; Torbalı Kaymakamı Aydın Memük, Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Mustazaflar Cemiyeti İzmir Şubesi Başkanı Cemil Genç, Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Torbalı ilçe başkanı Yılmaz Şahin, Mustazaflar Cemiyeti Sulh Komisyonundan Muhammed Akgül Hoca ve aileler katıldı.

 

Barış yemeğinden sonra bir konuşma gerçekleştiren Mustazaflar Cemiyeti İzmir Şube Başkanı Cemil Genç, aralarındaki husumeti ilerletmeden barışmayı kabul eden ailelere teşekkür ederek, şunları söyledi: “Bugün çok hayırlı bir iş için burada toplandık. Rabbimiz Kur'an-ı Kerim'de 'Müminler ancak kardeştir. O halde mümin kardeşlerinizin arasını bulun ki, kurtuluşa eresiniz' buyuruyor. Bizler de bu amaç ve gaye ile aralarında husumet bulunan ailelerimizi barıştırmak için buradayız. Toplumun içerisinde bu tür kırgınlık ve küskünlükler her zaman olabilir. Aslolan bu küskünlükleri sona erdirmek için bir çaba içerisinde olmaktır. Bu noktada iki ailemizin itidalli tavırlarından dolayı onları tebrik ediyorum. Ve böyle bir işe vesile olduğumuz için de Allahu Teala'ya şükrediyorum.”

 

Torbalı Kaymakamı Aydın Memük, Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez ve Muhammed Akgül Hoca da birer konuşma gerçekleştirdiler. Verilen yemeğin ardından husumetli aileler barıştılar.

 

Barış yemeğine katılan konuklar, ailelerin barışmasına vesile olan Mustazaflar Cemiyeti'ni tebrik ettiler. (İlyas Yıldız - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler