Mustazaflar Cemiyeti verdiği iftarda halkla buluştu

Mustazaflar Cemiyeti verdiği iftarda halkla buluştu

Mustazaflar Cemiyeti Adana Şubesi düzenlediği iftar programında halkla bir araya geldi.

Mustazaflar Cemiyeti Adana Şubesi tarafından yaklaşık 200 kişinin katılımı ile iftar programı düzenlendi.  Seyhan ilçesi Kıbrıs Caddesinde bulunan binasında gerçekleşen iftarda cemiyetin üyeleri, çevre esnafı ve halk bir araya geldi.  

Akşam ezanı öncesi Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda ilahi-ezgiler seslendirildi. Daha sonra katılımcılara hitap eden Veysi Sonkaya hoca, Ramazan ayının fazileti, nasıl idrak edilmesi gerektiği, oruç, zekat, sadaka ve teravih namazlarının mahiyeti ve önemi konularına değindi.

Ramazan’ın oruç ve ibadet ayı olmasının yanında insanlar arasında yardımlaşma duygularının da öne çıktığı bir zaman dilimi olduğunu belirten Sonkaya, “Ramazan ayı içinde yapılacak hayırlar elbet Allah katında daha fazla iyilik bulacaktır. Kardeşlerimiz bunu dikkate alarak, sofralarında yetim ve muhtaçlara bir yer ayırmalı, tenceresinde pişen yemekte komşusunu da unutmamalıdır. Özellikle zekat, fitre ve sadakalarımızla hayırlar yaparak ihtiyaç sahiplerini sevindirmeyi unutmayalım.”diye konuştu.

Ramazan ayında yapılacak duaların da önemine değinen Sonkaya, zulümler altında inleyen Filistin, Mısır, Suriye, Irak, Arakan, Doğu Türkistan ve diğer coğrafyalardaki Müslümanlara dualar edilmesi gerektiğini ifade etti.

Yapılan duanın ardından akşam ezanı ile oruçlar açıldı. Topluca kılınan akşam namazının ardından misafirlere yapılan tatlı ikramı sonrası program sona erdi.

Bu tür iftar programlarını sürdüreceklerini ifade eden Mustazaflar Cemiyeti Adana Şubesi yetkilileri,bu vesile ile toplu iftar geleneğini sürdürmek istediklerini belirterek,bu tür etkinliklerin toplumun kaynaşması açısından önemli olduğuna vurgu yaptılar. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.