Mustazaflar Cemiyeti’nden kitlesel basın açıklamasına davet

Mustazaflar Cemiyeti’nden kitlesel basın açıklamasına davet

Adana’da İslami STK’ların yargılandığı davada STK yönetici ve üyelerine verilen cezaları kınamak amacıyla Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şubesi kitlesel basın açıklaması düzenliyor.

Adana’da faaliyet yürüten İslami STK’ların faaliyetlerinin suç olarak gösterilerek yapılan baskınlar sonucu ihdas edilen suçlar üzerinden yargılandıkları davada STK yönetici ve üyelerine verilen cezaları kınamak amacıyla Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şubesi, Cumartesi günü AZC Plaza önünde kitlesel basın açıklaması düzenliyor.

Açıklamaya  davet için Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şubesi tarafından yayımlanan basın açıklamasında Adana’da faaliyet yürüten İslami STK’ların suçları olarak,  Kutlu Doğum Etkinliği yapmak, Dernek çalışması yapmak, Futbol Turnuvası yapmak ve katılmak, Piknik etkinliği düzenlemek, Basın açıklamaları yapmak, Hasta ziyareti yapmak, Fakir ve muhtaç ailelere yardım etmek, Hz. Hüseyin ve Kerbela konulu tiyatro gösterimi yapmak, Yasal bir derneğin yöneticisi ve üyesi olmak, Suç unsuru olmayan yasal yayın bulundurmak, Cezaevinde yatan yakınını ziyarete gitmek, Yasal olan dergi alıp bulundurmak faaliyetleri sıralandı.

Suç sayılan bu faaliyetlerinden dolayı Adana Umut Der ve Şura Der üyelerine ağır cezalar verildiği belirtilen açıklamada, “Zalimler için yaşasın cehennem! Haydi, hak aşığı Amedliler! Verilen bu cezaları kınamak amacıyla, kardeşlerimizle dayanışma amacıyla meydanlardayız. Adana’da STK yönetici ve üyelerine verilen cezaları kınamak, zalimin zulmüne karşı mazlumlarla dayanışmak için kadın erkek; yaşlı-genç, düzenlenecek kitlesel basın açıklamasında buluşalım.” denilerek tüm Diyarbakırlılar yapılacak basın açıklamasına davet edildi.İLKHA

Basın açıklaması bilgileri:

Tarih: 25 Nisan Cumartesi

Yer: AZC Plaza Önü

Saat: 13.00 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.