Mustazaflar Cemiyetinden Tarsus'ta 983 aileye yardım

Mustazaflar Cemiyetinden Tarsus'ta 983 aileye yardım

Mustazaflar Cemiyeti Tarsus Şubesi, Temmuz ayında 983 aileye toplam tutarı 23 milyar TL olan çeşitli yardımlarda bulundu.

MERSİN - Umut Kervanı Yardım Platformu üyesi Mustazaflar Cemiyeti Tarsus Şubesi, Temmuz ayında 983 aileye yardımda bulundu. Ramazan ayını da içinde barındıran ay içerisinde başta gıda olmak üzere giyim, ev eşyası ve nakdi şeklinde yapılan yardımlarının toplam tutarının ise 23 bin TL olduğu belirtildi.

 

Mustazaflar Cemiyeti Temmuz ayı çalışmaları hakkında açıklama yapan Yardım Komisyon Başkanı Ziya Bayık, Ramazan ayına özel olarak oluşturdukları yardım ekibi ile yaklaşık bin aileye ulaştıklarını kaydetti.

 

Mustazaflar Cemiyeti Tarsus Şubesinin tüm üye ve gönüllülerinin bu ayda yardım komisyonunun birer Ramazan elemanı olarak çalıştığını ifade eden Bayık, Ramazan ayının sonuna kadar bütün fertleriyle imkanlarını zorlayarak Tarsus’taki tüm ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya çalıştıklarını belirtti.

 

Yapılan yardımlar hakkında detaylı bilgiler de veren Bayık, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Yardımlarımız içeriği ise şöyle; 186 aileye toplam değeri 9 bin 300 TL gıda paketi, 158 aileye toplam değeri 6 bin 320 TL kırmızı et, 4 aileye toplam değeri 70 TL beyaz et, 100 kişiye toplam değeri 250 TL iftar yemeği,  Suriyeli 20 aileye toplam değeri 100 TL ekmek arası döner, 12 aileye toplam değeri 100 TL bayram şekeri, 12 aileye toplam değeri 80 TL karpuz, 4 aileye toplam değeri 50 TL sebze ve meyve, 355 aileye  toplam değeri 710 TL ekmek, 20 aileye toplam değeri bin TL ayakkabı, 50 kişiye toplam değeri  bin 500 TL giyim, Suriyeli 21 aileye toplam değeri 750 TL battaniye, sünger, halı, perde, elbise ve mutfak araç-gereçleri, 2 aileye toplam değeri bin TL ikinci el buzdolabı, 4 aileye 60 TL değerinde su termosu, 3 aileye 150 TL değerinde vantilatör, 1 aileye 400 TL değerinde çamaşır makinesi, 1 aileye 200 TL  ev tadilat masrafı, 10  aileye 740 TL  nakdi para yardımı, 20 aileye 300  TL değerinde 80 adet seccade ve son olarak ta 20 adet Kur’an-ı Kerim dağıtıp  toplamda ise 983 aileye 23 bin 80 TL nakdi yardım ulaştırarak Temmuz ayı faaliyetlerimizi sonlandırdık”

 

Açıklamasının sonunda kendilerine destek olan hayırseverlere teşekkür eden Bayık, “Kur’an-ı Kerimin indirilmeye başlandığı bu yüce ay da yapılan yardımlarda bizlerden desteklerini esirgemeyen hayırseverlerimize,  dernek üye ve gönüllülerimize ve son olarak da mağdur ve muhtaçların seslerinin duyurulmasında emeği geçen yerel ve ulusal basına teşekkür ediyor. Allah kendilerinden razı olsun diyorum.”ifadelerini kullandı. (Ramazan Tekyıldız – İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler