Mustazaflar Cemiyetinden taziye mesajı

Mustazaflar Cemiyetinden taziye mesajı

Mustazaflar Cemiyeti Batman Şubesi, vefat eden Muhammed Sudan Hoca için taziye mesajı yayımladı.

BATMAN- Hizbullah Cemaati öncülerinden alim ve mütefekkir Muhammed Sudan Hoca'nın vefatı nedeniyle taziye mesajı yayımlayan Mustazaflar Cemiyeti Batman Şubesi, nesillerin delalete sürüklendiği bir dönemde ümmetin Mehmet Sudan gibi şahsiyet ve dava adamlarına şiddetle muhtaç olduğu vurgulandı.

 

Yapılan açıklamada, yakalandığı müzmin bir hastalık sebebiyle dün sabaha doğru Diyarbakır’da hakkın rahmetine kavuşan Mehmet Sudan hocanın İslami camianın güzide simalarından olduğu belirtilerek, “İslami camianın güzide simalarından Mehmet Sudan hocanın vefatı bizleri fazlasıyla müteessir etmiştir. Yokluğuna alışmak bizlere zor gelecektir. Ancak ölüm ve ölüm sonrası hayatın hak olduğuna olan imanımız, bizim için yegane teselli kaynağıdır. Bizlerin yetişmesinde de büyük pay sahibi olan hocamız, ilahi mesuliyetini yerine getirmiş, hayatının son demlerinde de ümmetin derdiyle dertlenmiş, bu duygularla Rabbinin emrine lebbeyk demiştir. Bizler ona minnettar ve ondan razıyız. Yüce Mevlamız da ondan razı olsun, mekanını cennet eylesin.” denildi.

 

Ümmetin Mehmet Sudan gibi dava önderlerine ihtiyacı olduğu vurgulanan açıklamada, “Ümmet, parçalanmış bu hali ve nesillerin delalete sürüklendiği bu döneminde, Mehmet Sudan gibi şahsiyet ve dava adamlarına şiddetle muhtaçtır. Rabbimizden niyazımız, bizleri onun ecrinden mahrum etmemesidir. Mehmet Sudan hocamıza Mevlamızdan  gani gani rahmet; ailesi, sevenleri ve dava arkadaşlarına sabrı cemil niyaz ederiz.” ifadelerine yer verildi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.