Mustazaflar Cemiyeti'nden tebrik mesajı

Mustazaflar Cemiyeti'nden tebrik mesajı

Kadir Gecesi münasebetiyle Mustazaflar Cemiyeti Genel Merkezi tarafından yayımlanan mesajda, Kadir gecesinin Müslümanlar için bir fırsat olduğu ifade edildi.

DİYARBAKIR - Kadir Gecesi münasebeti ile Mustazaflar Cemiyeti Genel Merkezi tebrik mesajı yayımladı.

Kadir gecesinin Müslümanlar için bir fırsat olduğunun ifade edildiği mesajda, “Şüphesiz ki bazı vakitler vardır ki barındırdıkları mana itibariyle diğer vakitlerden daha hayırlıdır. Rabbimizin bize bir mağfiret vesilesi kıldığı hayır ve bereketlerle dolu Ramazan-ı Şerif'in son on gününün tekli gecelerinde gizlenen bu mübarek gece bizler için fırsattır. Zira ayeti kerimenin işaretiyle o gecede melekler her bir iş için inerler. Ve o gece tan ağarıncaya kadar bir esenliktir. Dolayısıyla bu kutlu zaman dilimini en güzel bir şekilde idrak etme azim ve kararlılığı içerisinde olmalıyız.” denildi.

Gecenin ibadetle geçirilmesi gerektiğinin belirtildiği mesajda, “Şüphesiz ki her işimizde olduğu gibi Ramazan Ayı boyunca ve bu mübarek gecede nasıl Rabbimize nasıl ibadet edeceğimize dair en güzel örnek Efendimiz (sav)'dir. O en güzel örneğe baktığımızda onun bu gecede de Rabbine olan ibadetlerinde daha büyük bir heyecan içerisinde dua ve niyazda bulunurdu. Bizim de şüphesiz yapmamız gereken o güzel örneğin bize öğrettiği üzere bu geceyi yüce Rabbimize ibadet ve niyaz içerisinde geçirmektir.” ifadelerine yer verildi.

İslam ümmetinin içinde bulunduğu duruma değinilen mesajda, “Bin aydan daha hayırlı olarak bildirilen bu kutlu gecenin zaman diliminde İslam ümmetinin içinde bulunduğu içler acısı durumu için Rabbimize yakarışta bulunmalıyız. Zira bugün hiçbir İslam beldesi yoktur ki zulüm ve tuğyan içerisinde bulunmasın. Maalesef katliamların, zulümlerin, işkencelerin yaşandığı yerler sadece İslam toprakları. Suriye'de, Mısır'da ve Gazze'de her gün çocuk, ihtiyar, kadın ve erkek demeden Müslümanlar katlediliyor. Suriye'de Zalim Esed, Mısır'da katil Sisi ve Gazze'de aşağılık Yahudiler taş üstüne taş bırakmayıp her türlü modern silah ve aşağılık yöntemlerle acımasızca katlediyor.” denildi.

Mesajın sonunda, “Bu vesileyle Kadir Gecesinin, bütün bu acıların son bulması temennisiyle başta üye ve gönüllülerimiz olmak üzere İslam ümmetinin kurtuluşuna vesile kılmasını yüce Allah'tan diliyoruz.” ifadeleri yer aldı. (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.