Mustazaflar Cemiyetinden "Üç Aylar" mesajı

Mustazaflar Cemiyetinden "Üç Aylar" mesajı

​Mustazaflar Cemiyeti Genel Merkezi tarafından yayımlanan bir basın açıklamasıyla üç ayların tüm İslam âlemi için hayırlara vesile olması temennisinde bulunuldu.

'Üç Aylar' dolayısıyla tebrik mesajı yayımlayan Mustazaflar Cemiyeti 'Üç Aylar'ın tüm İslam âlemi için hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

'Üç Aylar' fırsat olarak görülüp idrak edilmesi gerektiği vurgulanan mesajda, "Üç Aylar" dolayısıyla her türlü kötülük ve günahtan uzak durulması tavsiyesinde bulunuldu.

Üç ayların Müslümanlar için önemli bir zaman dilimi olduğunu vurgulanan mesajda, Hazreti Muhammed'in, "Allah’ım! Recep ve Şaban’ı hakkımızda hayırlı kıl, bizi Ramazan’a ulaştır." Hadis-i Şerif'i hatırlatıldı.

"Bu ayları ibadetle geçirmeliyiz"

"Allah’u Teala bazı gün, gece ve ayları kutsal kılmıştır. Bugün ve gecelere özel anlamlar yüklenmiştir. Müslümanlar bugün ve geceleri Recep ve Şaban aylarını Ramazan ayının hazırlığı olarak görmelidir." denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Üç aylar içinde yer alan övülen ve hayırları konusunda birçok rivayeti olan Regaib, Miraç, Beraat ve Kadir geceleri en iyi şekilde değerlendirilmelidir. Hazreti Peygamber bu günlerin gündüzünü oruç gecesini ise ibadetle geçirilmesini teşvik etmiştir. Bizler üç aylar içinde ibadet ve itaatimizi artırmalı, Allah’ın (cc) bizden razı olacağı amellere yönelmeliyiz."

"Ramazan ayına hazırlıklı girmeliyiz" 

Üç ayların, faziletli birçok geceyi içinde barındırdığına vurgu yapılan açıklamada, "Üç ayların merkezinde Kur'an ve sünnet vardır. Bu aylardaki mübarek gecelere binaen bugün ve geceleri bir ganimet olarak bilmeliyiz. Bu münasebetle üç ayların gecelerini ibadetle değerlendirmeli ve Ramazan'a iyi bir hazırlıkla girmeliyiz. Üç aylar bizim için bir yıllık manevi enerjinin depolanmasına vesile olmalıdır. Bundan dolayı bu ayları bir fırsat olarak görmeli, bol bol Kur'an-ı Kerim okumalı, sünnet oruçlarına dikkat etmeli, Rabbimizle rabıtamızı artıracak yollar aranmalı, zulüm altındaki Müslüman kardeşlerimizin kurtuluşu için bol bol dua etmeliyiz." denildi.

"İslam âlemindeki barışa vesile olmasını temenni ediyoruz"

Açıklamanın devamında şu ifadeler kullanıldı: "Bu münasebetle idrak edileceğimiz üç aylar ile perşembe günü idrak edileceğimiz Ragaib Kandilinin hayırlara vesile olmasını, İslam alemine huzur ve bereket getirmesini, dökülen gözyaşların ve akan kanın son bulmasını Rabbimizden niyaz ederiz." (İLKHA)  

Mustazaflar Cemiyeti Genel Merkezi tarafından yapılan tebrik mesajı tam metni: 

İdrak edeceğimiz ve içinde mübarek gecelerin bulunduğu üç ayların İslam’da ayrı bir yeri ve önemi vardır. Hz Peygamber (sav)“Allah’ım! Recep ve Şaban’ı hakkımızda hayırlı kıl, bizi Ramazan’a ulaştır” diye buyurmuştur.  Allah’u teala bazı gün, gece ve ayları kutsal kılmıştır. Bugün ve gecelere özel anlamlar yüklenmiştir.  Müslümanlar bu gün ve geceleri Recep ve Şaban aylarını Ramazan ayının hazırlığı olarak görmelidir.

Üç aylar içinde yer alan övülen ve hayırları konusunda birçok rivayeti olan Regaib, Miraç, Beraat ve Kadir geceleri en iyi şekilde değerlendirilmelidir.  Hz Peygamber bu günlerin gündüzünü oruç gecesini ise ibadetle geçirilmesini teşvik etmiştir. Bizler üç aylar içinde ibadet ve itaatimizi artırmalı, Allah’ın (cc) bizden razı olacağı amellere yönelmeliyiz.

Üç ayların merkezinde Kuran ve sünnet vardır.  Bu aylardaki mübarek gecelere binaen bu gün ve geceleri bir ganimet olarak bilmeliyiz. Bu münasebetle üç ayların gecelerini ibadetle değerlendirmeli ve Ramazana iyi bir hazırlıkla girmeliyiz.

Üç aylar bizim için bir yıllık manevi enerjinin depolanmasına vesile olmalıdır.  Bundan dolayı bu ayları bir fırsat olarak görmeli, bol bol Kuran’ı Kerim okumalı, sünnet oruçlarına dikkat etmeli, rabbimizle rabıtamızı artıracak yollar aranmalı, zulüm altındaki Müslüman kardeşlerimizin kurtuluşu için bol bol dua etmeliyiz.

Bu münasebetle idrak edileceğimiz üç aylar ile Perşembe günü idrak edileceğimiz Ragaib Kandilinin hayırlara vesile olmasını, İslam alemine huzur ve bereket getirmesini, dökülen gözyaşların ve akan kanın son bulmasını Rabbimizden niyaz ederiz.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler