Mustazaflar Cemiyeti’nden Üç Aylar Mesajı

Mustazaflar Cemiyeti’nden Üç Aylar Mesajı

Mustazaflar Cemiyeti’nden Üç Aylar Mesajı

HABER MRK - Mustazaflar Cemiyeti Genel Merkezi, Üç Ayların başlaması münasebetiyle bir mesaj yayımladı. 

Peygamberi çizgide yürüyen İslam âleminin heyecan ve sabırsızlıkla beklediği mübarek Üç Aylara girildiği hatırlatılan açıklamada, "Bizler de peygamber efendimizin (sav) yaptığı dile ile başlıyoruz.  `Allah’ım! Recep ve Şaban’ı bizim için mübarek kıl ve bizi Ramazan’a ulaştır.` Amin." ifadelerine yer verildi. 

Böyle zamanların nefislerin hesaba çekilmesi için fırsat olarak görülmesi gerektiğini belirtilen mesajda, şu tavsiyelere yer verildi: "Hasseten bu mübarek ay ve günlerde nefisler hesaba çekilmeli, ömrümüzün nerede ve nasıl geçildiği muhasebe altına alınmalı, ibadet şekillerimizi ve yeterliliğini kendi iç âlemimizde bir teraziye koyarak ölçmeli ve bu husustaki eksikliklerimizin farkına varmalıyız. Bu mübarek zamanları bir fırsat ve nimet bilmeliyiz. 

Kur’an ve sünneti ihya etmede hassasiyetlerimizi çoğaltarak başta ailemizde ve hayatımızın her alanında İslami yaşamalı ve yaşatmalıyız. 

İbadet ve zikirlerimizi çoğaltmalı, bol bol tövbe ve istiğfar etmeli, Yüce kitabımız olan Kur’an’ı çokça okumalı, zorda, hastalıkta, zulüm altında olan Müslüman kardeşlerimiz için dualarımızı çoğaltmalıyız. 

İslami sorumluluklarımızı bilerek akraba ve dostlarımızı ziyaret etmeli ve dualarını almalıyız. Fakir ve muhtaçları unutmayarak maddi ve manevi destekte bulunarak hal hatırlarını sormalıyız. Tüm iyilik ve yardımlaşma ahlakımızın kazanılması için bu mübarek ayların vesile kılınması için rabbimizden dilemeliyiz." 

Mesajda son olarak, "Bu mübarek üç ayların başta Mısır ve Suriye olmak üzere tüm İslam âlemi için, hayır, bereket, birlik, kardeşlik ve zulüm altından kurtulmaya vesile olmasını bir kez daha rabbimizden en içten duygularımızla istiyoruz." denildi.  (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.