Mustazaflar Cemiyetinden Üç aylar mesajı

Mustazaflar Cemiyetinden Üç aylar mesajı

Mustazaflar Cemiyeti Genel Merkezi tarafından yayımlanan bir basın açıklaması ile bugün başlayan üç ayların tüm İslam âlemi için hayırlara vesile olması temennisinde bulunuldu.

Üç aylar dolayısıyla tebrik mesajı yayımlayan İnsan Haklarını Koruma, Gençlik, Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği (Mustazaflar Cemiyeti) üç ayların tüm İslam âlemi için hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Üç ayların fırsat olarak görülüp idrak edilmesi gerektiğini vurgulanan mesajda, Üç aylar dolayısıyla her türlü kötülük ve günahtan uzak durulması tavsiyesinde bulunuldu.

“Rahmet aylarına eriştiğimiz için Allah’a hamd ediyoruz”

Üç ayların Müslümanlar için önemli bir zaman dilimi olduğunu vurgulanan mesajda, üç ayların, faziletli birçok geceyi içinde barındırdığına vurgu yapıldı.

 “Bu ayı ibadetle geçirmeliyiz”

Meth ve hayırları konusunda birçok rivayetin olduğu günlerin içinde bulunduğu üç ayların en güzel bir şekilde geçirilmesi gerektiği vurgulanan mesajda, Müslümanların günah ve hatalarından tövbe edip Allah’a olan rağbetini artırması tavsiyesinde bulunuldu.

 “İslam âlemindeki barışa vesile olmasını temenni ediyoruz”

Üç ayların İslam ümmetin yaşanan sıkıntı bela ve musibetlerin giderilmesine ve barışa vesile olması temenni edilen mesajda, Müslümanların vahdeti için dua edildi. – İLKHA

Mustazaflar Cemiyeti Genel Merkezi tarafından yapılan tebrik mesajı tam metni:

Yüce rabbimizin şefkat ve merhametinin iman edenlere fevc fevc inip adeta sağanak gibi yağdığı hayırlı ve bereketli bir üç aylara daha eriştirdiği için Allah’a hamd olsun.

Efendimiz(sav)’in hakkında: “Allah’ım! Recep’i ve Şaban’ı hakkımızda hayırlı kıl, bizi Ramazan’a ulaştır.”(Cami’us-Sağir:2/90) diye buyurduğu bu aylar ibadet ve taatle geçirilmesi gereken zamanlardır.

Üç aylar, faziletli birçok geceyi de içinde barındırır. Beş mübarek gecenin dördü bu ayların içindedir. Bu geceler: Recep ayının ilk gecesi olan Regaip gecesi; Recep ayının yirmi yedinci gecesi olan Miraç gecesi; Şaban atının on beşinci gecesi olan Berat gecesi; Ramazan ayının son on gününde aranması istenen Kadir gecesidir.  

Ayrıca şeytanların zincirlere vurulduğu ve hakkında hakkıyla eda edilmesi halinde mükâfatını bizzat Yüce Allah’ın vereceğini söylediği Ramazan ayı ve orucu da bu mübarek ayların içindedir. Recep ve Şaban ayları diğer bir yönüyle rahmet ve mağfiret ayı olan Ramazan’ın habercisidirler.

Meth ve hayırları konusunda birçok rivayetin olduğu bu günlerin en güzel bir şekilde geçirilmesi hususunda çaba sarfetmeli ve kaynaklarda geçtiği üzere ibadet ve taatlerimizi bu ayda artırmalıyız. Günah ve hatalarımızdan tövbe edip Allah’a olan rağbetimizi artırmalı, bizden razı olacağı hayırlı amellerle ona yönelmeliyiz. Recep ve Şaban aylarını, Ramazan maddi ve manevi hazırlık için bir vesile kılmalı, bu aylarda oruç tutmaya başlamalı, Kur’an okumak ve dua etmekle bu zamanlardan hayırlı azık elde etmeye çalışmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle Üç Ayların başta yaşadığımız coğrafya olmak üzere, tüm İslam âlemine huzur ve bereket getirmesini; Müslümanların vahdetine vesile olmasını;  İslam topraklarında akan kanın ve dökülen gözyaşlarının son bulmasını Yüce Rabbimizden dileriz.

Mustazaflar Cemiyeti Genel Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.