Mustazaflar'dan sosyal medya semineri

Mustazaflar'dan sosyal medya semineri

Mustazaflar Cemiyeti Siirt şubesi tarafından, sosyal medyayı doğru kullanma semineri verildi.

Mustazaflar Cemiyeti Siirt şubesinde gençlere yönelik sosyal medyanın fayda ve zararları hakkında seminer verildi.

Seminere konuşmacı olarak katılan eğitimci Habib Akdoğan, sosyal medyanın doğru bir şekilde kullanıldığında faydası olduğunu vurgulayarak, yanış kullanıldığı takdirde de birçok zararı olduğuna dikkat çekti.

Sosyal medyanın günümüz dünyasında büyük bir öneme sahip olduğunu dile getiren Akdoğan, “Sosyal medya, bugün kitleleri yönlendiren ve etkileyen bir araçtır. Eğer bizler bu sosyal medya aracını doğru kullanmasak, Müslümanların lehinde olacak şekilde faydalanmazsak, İslam düşmanları sosyal medyayı aleyhimizde silah gibi kullanacaklardır ve kullanıyorlar.” dedi.

"Medya üzerinden Müslümanlara her türlü iftira atıldı"

Yıllarca Müslümanların, medyadan uzak kalmasından dolayı İslam düşmanlarının iftira ve karalamalarına maruz kaldığını söyleyen Akdoğan, “Müslümanlar olarak maalesef medyadan uzak kaldığımızdan dolayı İslam düşmanları medyayı bize karşı bir silaha dönüştürdüler. Medya üzerinden Müslümanlara her türlü iftira atılarak onları töhmet altında bıraktılar, medya üzerinde algılar oluşturarak Müslümanları karaladılar.” şeklinde konuştu.

İslam düşmanlarının saldırı ve iftiralarına karşı medyanın etkin ve doğru kullanılması gerektiğini ifade eden Akdoğan, “Bizler de Müslümanlar olarak medyadan ve sosyal medyadan etkili ve doğru bir şekilde istifade etmemiz gerekir. Maalesef bugün de Müslümanlar, medya ve sosyal medya üzerinden algı operasyonları oluşturularak saldırılara ve iftiralara maruz kalmaktalar. Fakat bu saldırı ve iftiralara ne kadar öfkelensek de Müslüman olmamız hasebiyle bizler aklıselim hareket etmek zorundayız. Zalim ve İslam düşmanlarının oyununa alet olmamalıyız. Zaten onlar bizleri bu kirli oyuna alet etmek istiyorlar. Mutlaka bunun farkında olmalıyız. Bu karalama ve iftiralara verilecek en güzel cevap hakkı ve hakikati kitlelere ulaştırmaktır. Çağımızda da bunu gerçekleştirecek en etkili araç medya ve sosyal medyadır.” şeklinde konuştu.     (Muhammed Dayan-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler