Musul'daki Konsolosluk personeli  49 rehine serbest bırakıldı

Musul'daki Konsolosluk personeli 49 rehine serbest bırakıldı

IŞİD'in Musul'daki Türk Konsolosluğu'nu basıp rehin aldığı Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu personeli ve ailelerinden oluşan 49 personel, Musul Valiliğinden teslim alınarak Türkiye'ye getirildi.

IŞİD’in Musul’daki Türk Konsolosluğu’nu 11 Haziranda basıp rehin aldığı Türkiye’nin Musul başkonsolosluğu  personeli ve ailelerinden oluşan, Başkonsolos Öztürk Yılmaz dahil 49 personelden oluşan tüm rehinelerin, Musul Valiliğine teslim edildiği ve bu sabaha karşı Türkiye’ye getirildiği bildirildi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Musul'da  rehin alınan 49 Türkiye vatandaşının serbest bırakıldığını açıkladı.

Bakü’de temaslarda bulunan Davutoğlu burada yaptığı açıklamada, "Bu gece sabaha karşı vatandaşlarımızı aldık ve ülkemize getirdik. Sabaha karşı saat yarım sularında ilk temaslarımız yoğunlaştı ve sabah 05.00'de de ülkemize geldiler. Gece boyu yakından takip ettik gelişmeleri, biraz önce Sayın Cumhurbaşkanımıza arz ettik. Bu mutlu olay hepimizi güzel bir sabaha hazırladı" dedi.

Başbakan Davutoğlu Bakü'deki porgramını yarıda keserek ülkeye döneceğini belirterek, "Ben de biraz sonra Bakü'den ayrılarak, vatandaşlarımızla, başta başkonsolosumuz olmak üzere bütün kardeşlerimizle kucaklaşmak üzere ülkemize döneceğim. Şu anda rehinelerimiz sınırdan girdiler, Urfa'ya doğru hareket halindeler. Ben de buradan doğrudan Urfa'ya gideceğim, rehinelerimizle buluşacağım" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.