Namaz Allah ile buluşmadır foto

Namaz Allah ile buluşmadır foto

Diyarbakır Ulu Camii İmam-Hatibi Osman Yağmur, İsra ve Mirac hadisesini anlattığı Cuma hutbesinde, namazın önemine dikkat çekti.

Diyarbakır’da bazı mahallelerinde sokağa çıkma yasağının sürdüğü merkez Sur ilçesinde bulunan tarihi Ulu Camii’nde halkın yoğun katılımıyla Cuma namazı eda edildi.

Cuma hutbesinde İsra ve Mirac hadisesini anlatan Ulu Camii İmam-Hatibi Osman Yağmur, bu gecede farz kılınan namaz ibadetinin önemine değindi.

Namazın, Allah ile buluşma ve dertleşme olduğunu vurgulayan Yağmur, “Namaz, Allah ile buluşma, konuşmadır. Allah ile dertleşmedir. Kulun, Rabbi ile irtibatını sağlayacak bir olgudur. Allah bütün farzları yeryüzünde Hz Muhammed’e emir, ferman buyuruyor. Ama Hz. Muhammed’e gökyüzünde, semada emir ferman buyurduğu ibadet namaz ibadetidir.” dedi.

İsra ve Mirac hadisesinden çıkarılacak önemli dersler olduğunu ifade eden Yağmur, “Bu yolculuk esnasında Hz. Muhammed, toplumları ve milletleri birbirine düşürecek hal ve hareketlere karşı ümmetini uyarıyor. Bu yolculuk ile Mescit-i Haram ve Mescit-i Aksa arasındaki irtibatın önemine dikkat çekiliyor. Mescid-i Aksa İsrail’in zulmü altında inim inim inlerken, oradaki topraklar Yahudi çizmeleri altında kirletilirken, ümmetin gururuna ve namusuna dokunmaması insanı ibretlere sevk etmektedir.” şeklinde konuştu. (Hamza Adiyaman/M. Hüseyin Temel-İLKHA)














 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler