"Namaz Allah'ın emirlerine karşı saygıdır"

"Namaz Allah'ın emirlerine karşı saygıdır"

Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde çocuklara yönelik namaz eğitimi programında, namazın, Allah'ın emirlerine karşı saygı olduğu belirtildi.

Kur'an Nesli Platformunun "Ağustos Ayı Namaz Ayı" etkinlikleri kapsamında, platforma üye derneklerden Şanlıurfa Hilvan Selam-Der, namazı öğrenme programı düzenledi.

Dernek binasında 6-10 yaş arası çocuklara namazı öğrenme, kamet, ezan, sure, ayet ve hadisi şerif ezberleme eğitimi verildi.

Programda çocuklara eğitim veren Mehmet Salih Akmeşe, "Kur'an Nesli Platformu tarafından ağustos ayı 'namaz ayı' olarak ilan edildi. Platform bu sene 'Hayat Namazla Güzeldir' adlı tema ile program düzenliyor. Bu etkinlik çerçevesinde 6 ile 10 yaş arası kardeşlerimizin hayatlarını namazla yaşayabilmeleri, en azından kendi yaşıtlarına uygun bir şekilde namazın ehemmiyetini kavrayabilmeleri için hayatın gelecek aşamasında Allah'ın bir farzı olduğundan haberdar olmaları için platform böyle bir etkinlik düzenliyor. Bu etkinlikle ülkemizde ve dünyadaki diğer çocukların da namazdan haberdar olmaları için geniş ve kapsamlı bir organizasyon düzenliyor." dedi.

"Namaz, Allah'ın emirlerine karşı saygıdır"

Söz konusu etkinlik çerçevesinde ilçede çeşitli faaliyetler yaptıklarını dile getiren Akmeşe, şunları söyledi:

"Yaklaşık 60'a varan erkek çocuk ve 60'a yakın da kız çocuğumuzla böyle bir etkinlik yapıyoruz. Güzel bir etkinlik oluyor. Bilen öğrenciler bildiklerini paylaşıyorlar, bilmedikleri konularda onlara elimizden geldikçe bir şeyler öğretmeye çalışıyoruz. Namaz etkinliği vesilesi ile çocuklar evde ailelerini namaz konusunda haberdar ediyorlar. Abdest almayı görsel bir şekilde onlara öğretiyoruz. 3 veya 4 yaşında gelen öğrenciler oluyor. Bu da bize ayrıca gurur veriyor. Çünkü bu çocuklar yarın bu toplumun yönlendiricisi ve önderleri olacaklar. Namazı da insanların hayatında bir dürüstlük, Allah'ın emirlerine karşı bir saygı ve Allah'a kulluk noktasında bir bilincin alt yapısını oluşturacak bir etkinlik olarak görüyoruz. Kardeşlerimiz programa iştirak ediyorlar. İnşallah istifade edeceklerini umut ediyoruz." dedi.

Son olarak Akmeşe, "Etkinlik 3 hafta sürecek ve etkinliğin sonunda bir final programı yapacağız. Finalde görsel bir şekilde öğrenciler ezberledikleri sureleri ve hadisleri seslendirecekler. Peygamber Efendimiz, bir hadiste 'Çocuklarınız 7 yaşına gelince onlara namazı emredin ve namaz kılmaya teşvik edin. 10 yaşına geldiklerinde namaz kılmıyorlarsa onları biraz daha ciddi manada ikaz edin.' buyuruyor. Biz de bu ferman gereğince hareket etmeye çalışıyoruz. Çocuklarımızın da 6 ile 10 yaş arasında ahlak ve kişilikleri şekillendiği için platformumuz bu yaşı uygun buldu. Bu, ileriye dönük bir çalışmadır. İlerideki nesillerimizin aydınlık yarınlara çıkabilmeleri için güzel bir etkinlik olacaktır." şeklinde konuştu.

İLKHA












 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.