“Namaz eğilerek büyümenin adıdır”

“Namaz eğilerek büyümenin adıdır”

Batman’da “Gözümüzün nuru namaz” programı kapsamında “Namaz Yarenleri Etkinliği”ni başarıyla tamamlayarak namazı öğrenen 7-10 yaş yüzlerce kız ve erkek çocuğuna çeşitli hediyeler verildi.

Batman Peygamber Sevdalıları Platformu’na üye dernekler tarafından yarıyıl tatilinde “Çocuklara namaz öğretme ve sevdirme” programı kapsamında bir dizi etkinlik düzenlendi. Bu yıl yapılan etkinlikte yaklaşık 500, 7-10 yaş arası kız ve erkek çocuğu iştirak ederek namaz ile tanıştırıldı.

Bu kapsamda Peygamber Sevdalıları Platformu’na üye derneklerden Batman Hira-Der tarafından 7-10 yaş grubu namaz öğrenmiş olan kız ve erkek çocuklara yönelik “Gözümüzün nuru namaz” adlı bir program düzenlendi.

“Adım Yasin Hocam Aytaç Yolum Cennet Yolu”

Program öncesi Umut-Der Gıda Bankası önünde toplanan yaklaşık 500’e yakın kız ve erkek çocuğu ellerinde; “Namaz Eğilerek Büyümenin Adıdır”, “Namaz Her İyiliğin Anahtarıdır”, “Namaz Cennetin Anahtarıdır”, “Adım Yasin Hocam Aytaç Yolum Cennet Yolu”, “Namazla Büyüyorum Cennete Gidiyorum” taşıdıkları pankartlarla etkinliğin düzenlendiği salonuna kadar yürüdüler.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlikte, sinevizyon gösterimi yapılarak ilahiler okundu.

Daha sonra bir konuşma yapan Nisanur Dergisi yazarlarından Arzu Demir, namazın önemine değindi. İnsanın var olma sebebinin Allah’a ibadet etmek ve kulluğunu sadece O’na sergilemek olduğunu söyleyen Demir, “Kulluk vazifesinin en ana unsuru da namazdır. Namaz çok mukaddes bir ibadettir. Namaz imanın alametidir, kalbin nuru, ruhun kuvveti, müminin miracıdır. Şerefi yüksek farz bir görevdir. Bu önemli farzı yerine getirenler yüce Allah’ın pek büyük ikram ve ihsanlarına kavuşacaklardır.” dedi.

“İnsanı Allah’ın azabından kurtaracak en önemli ibadet namazdır”

Namazın insanı çirkin ve kötü amellerden alıkoyduğunu belirten Demir, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yüce Rabbimizin emri olması namazı ikame etmemizin birinci sebebidir. Namazı kılmamızın ikinci sebebi ise Allah’ı hatırdan çıkarmamaktır. Namaz kılmanın bir diğer sebebi de Allah ile yakınlaşmanın en kısa yoludur. Bir diğer sebebi de dinimizi ayakta tutmak ve kemale erdirmek içindir. Namaz dinin temeli olan imanın ve İslam’ın şartlarını içine aldığı gibi bütün ibadetlerin de bileşenidir. Kulun kıldığı namaz kişiyi çirkin ve kötü davranışlardan alıkoyar. Suyun kirleri temizlediği gibi namaz da günahları temizler. İnsanı Allah’ın azabından kurtaracak en önemli ibadet namazdır.”

Konuşmaların ardından skeç gösterimi yapılarak, şiirler okundu. Daha sonra namaz öğrenen çocuklar, salonda iki rekât şükür namazı kıldı. Yapılan duanın ardından “Namaz Yarenleri Etkinliği”ni başarıyla tamamlayarak namaz öğrenen 7-10 yaş grubu yaklaşık 500 kız ve erkek çocuğa, hediye merasimi düzenlendi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler