Namaz eğitimini tamamlayan çocuklar camide buluştu

Namaz eğitimini tamamlayan çocuklar camide buluştu

Kur'an Nesli Platformu tarafından "Ağustos Ayı Namaz Ayı" etkinlikleri kapsamında, namaz eğitimi alan çocuklar camide buluştu.

Kur'an Nesli Platformuna üye derneklerden Bingöl Kalem-Der tarafından namaz eğitimi verilen 6-10 yaş arası çocuklar camide buluştu.

Namaz eğitimini tamamlayan çocuklar, Merkez Hacılar Camii’nde bir araya gelerek, birlikte namaz kılıp, camide bulunan minber, mihrabı gezerek tanımaya çalıştı.

Namaz eğitimini tamamlayan çocukları, Camii İmam Hatibi Aleaddin Bucuka karşıladı. Camide bulunan minber ve mihrap hakkında bilgi veren Bukuca, camilerin Müslümanların günlük düzenli olarak gelip hep beraber saf tutup, ibadet ettikleri önemli bir yer olduğunu söyledi.

Namaz eğitimini tamamlayan çocukları tebrik eden Bucuka, çocukların İslami eğitimi, namazı ve Kur’an-ı Kerimi öğrenmelerine yardımcı olan hoca ve ailelerine teşekkür ederek, iyi bir neslin yetişmesi için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini söyledi.  

"300 çocuğa 15 günlük namaz eğitimi verdik"

Kur'an Nesli Platformuna üye derneklerden Bingöl Kalem-Der Başkanı Yusuf Efe ise "Ağustos Ayı Namaz Ayı" etkinlikleri kapsamında onlarca çocuğun namaz eğitimi almalarını sağladıklarını belitti.  Efe, "Kalem Derneği ve şubelerinde yaklaşık olarak 300 çocuğa namaz eğitimi verildi. Bugün de neticesini aldık. Yapacağımız bir konferansla beraber bu 15 günlük süreci tamamlayacağız. Amacımız;  lise çağındaki gençlerin farklı kültürlere eğilim gösterdiği bu dönemde artık çocukluktan itibaren yani 5 yaşından itibaren çocuklarımıza namazı ve diğer dini eğitimleri öğretmektir. Biliyorsunuz Hz Peygamber, 7 yaşından itibaren çocuklarınıza ‘namazı öğretin’ emri vardır. Bizimde amacımız buna göre çocuklarımızı yetiştirmektir." diye konuştu.

"Çocuklarımıza Kur’an aşkı, namaz aşkını aşıladık"

Namaz eğitimini tamamlayan çocuklara eğitim veren kurs hocalarından Pakiza Alabaş da,  "Kur’an Nesli Platformuna teşekkür ediyorum bu yıl ki çalışmamalarda bize destek verdiler. Yıllardır Medresede, camilerde çalışmalar yapıyorduk. Çocuklarımıza Kur’an aşkı, namaz aşkını aşıladık inşallah daimi olur. Programda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Bizler, Bingöl’de mahalle mahalle çalıştık inşallah bu gibi çalışmalar her yerde olur.” ifadelerini kullandı.

“Kur'an Nesli Platformu tarafından ilan edilen “Ağustos Ayı Namaz Ayı” etkinlikleri kapsamında, 6-10 yaş arası namaz eğitimini tamamlayan çocuklardan Zülküf Budunoğlu, “Hoclarımız genel anlamda bizlere 10 gün içinde kılmayı öğretti. Hz Muhammed’in (sav) nasıl namaz kıldığını öğretiler.  Bugün camiye geldik iki rekât namaz kıldık. Cami Hocası bizlere burada bulunan mihrap, minber ve camide neler yapılır gibi konularda bilgiler verdi. Ayrıca burada olmayan yaşıtlarımın veya benden büyük arkadaşlarında zamanlarını sokakta harcayacaklarına buraya gelmelerini istiyorum. Namazı öğrenmelerini, iyi bir Müslüman olmaları için camiye gelip bilgiler öğrenmelerini istiyorum.” dedi.

Namaz eğitimini tamamlayan çocuklardan; Ahmet Seçkin, Meryem Korumalı, Azra Nur Turhan, Meryem Yakut ve Medine Alabaş, İLKHA mikrofonuna konuşarak, 15 günlük namaz eğitimi programı kapsamında, namaz kılmayı öğrendiklerini, dini bilgiler edindiklerini belirterek, kendilerine katkı sunan aile ve hocalarına ayrı ayrı teşekkür ettiler.

İLKHA










































 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.