Namaz kılan öğrencileri derse almayan öğretmene tepki

Namaz kılan öğrencileri derse almayan öğretmene tepki

Batman’ın Gercüş ilçesinde görev yapan öğretmenin namaz kılan öğrencileri derse almadığı iddia edildi.

Batman’ın Gercüş ilçesinde Gönüllü (Dêrdîlê) Ortaokulunda görev yapan B.Ş isimli Türkçe öğretmeninin namaz kılan öğrencileri derse almadığı iddiası ilçeyi karıştırdı.

Bu uygulamaların 28 Şubat ruhunu yansıttığını belirten veliler, B.Ş isimli bayan öğretmenin çocuklarına karşı sergilediği tavır karşısında rahatsız olduklarını belirterek, yetkililerin gerekli önlemi almasını istedi.

Öğretmenin, özellikle Cuma namazına giden öğrencileri derse almadığı ve namaza giden öğrencileri cezalandırdığı iddia edildi.

Öğrencileri namaz sonrası derse aldıktan sonra sınıfta tecrit ettiği ve öğrencilerin derse katılmasını engelleyerek rencide ettiği belirtilen öğretmenin, okulda bulunan diğer bazı öğretmenleri de rahatsız ettiği, rahatsız olan öğretmenlerin de bu durumdan dolayı Türkçe öğretmeni B.Ş’yi BİMER’e şikâyet ettiği ortaya çıktı.

Yapılan şikâyetlere rağmen durumda herhangi bir değişikliğin olmadığını belirten öğretmenler yaşanan bu sıkıntının giderilmesini istedi.

Öğretmenin, çocuklarının başörtüsüne karıştığını, Hz. Muhammed (sav) ile ilgili kitap okumalarını yasakladığını ve dinlerini yaşamlarına mani olmaya çalıştığını iddia eden veliler, duruma tepki göstererek, yetkililerin acilen konuya el atmalarını istediler.

“Peygamber efendimizle ilgili kitapları okumayı yasaklıyor”

Çocuklarının köylerinden her gün 5 kilometre uzaklıktaki Gönüllü Ortaokuluna gidip geldiğini söyleyen öğrenci velisi Selami Altun, “Çocuklarım, inançlarından dolayı camiye gidip geliyor, ibadetlerini yerine getiriyorlar. Fakat okulun Türkçe öğretmeni B. Ş. ibadetlerinden dolayı bu çocuklara mani oluyor ve onları derse almıyor. Daha önce de çocukların başörtülerine mani oluyordu. Çocukların Peygamber efendimizle ilgili kitapları okumasını yasaklıyor. Allah, Peygamber ve sahabeyi ağzına alanları uyarıyor ve ‘Bunlardan bir daha bahsetmeyin’ diyor.” şeklinde konuştu.

“Öğretmenin görevden alınmasını istiyoruz”

Çocuklarının yaşadıkları sıkıntının psikolojilerini bozduğunu ve korktukları için sorunlarını açmaya cesaret edemediklerini belirten Altun, bir ay önce öğretmenin bu uygulamalarını şikâyet ettiklerini ancak, Gercüş’ten gelen müfettişlerin denetlemesi sonrası da bir şeyin düzelmediğini söyledi.

Altun, “Çocukların ifadelerini aldılar ancak bundan bir şey çıkmadı. Her şeyin serbest olduğu bir çağdayız. Nasıl hala eski zihniyet sahibi kişiler ortalıkta rahat davranabiliyorlar. Biz bu davranışlarından çok rahatsızız. Bu öğretmenin bir an önce görevden alınmasını istiyoruz. Yetkilileri göreve davet ediyoruz.” dedi.

“Bu konuya Milli Eğitim kulak tıkıyor”

Öğretmen yüzünden çocuklarının Allah ve Peygamber hakkında konuşmaya dahi çekinir hale geldiklerine dikkat çeken Altun, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu öğretmen inancımızla alay ediyor, hatta ikide bir başörtülü olan kızlarımızın tesettüründen tutup çekiyormuş. Bu tavırlarından bütün öğretmenlerin haberi var. Bu konuya Milli Eğitim Müdürülüğü kulak tıkıyor. Veliler olarak bu öğretmenden şikâyetçiyiz gereğinin yapılmasını istiyoruz.”

“Suçumuz sadece dindar olmamızdır”

Okula giden öğrencilerden Abdullah Güneş ise yaşadıklarını şöyle anlattı: “Öğretmenimiz bize çok sert davranıyor. Suçumuz ise sadece namaz kılmak. Bizlere sürekli baskı yapıyor. Mesela sınıfta bizlere konuşma hakkı vermiyor. Notlarımızı düşürmekle bizi tehdit ediyor. Diğer kişilere bunu yapmıyor. Bunu sadece namaz kılan öğrencilere yapıyor.”

Konuyla ilgili görüşünü aldığımız İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik ise, konudan haberdar olmadığını belirterek, “Öğrencilerin ibadetlerini yapmalarına herhangi bir engel çıkarılmasına müsaade etmiyoruz. Şuana kadar böyle bir bilgi bize gelmedi. Bizim bu tür davranışlara karşı tahammülümüz kesinlikle yoktur. Bizler konuyla ilgileneceğiz.” diye konuştu. (M.Fatih Akgül-İLKHA)








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.