"Namaz müslümanlar için olmazsa olmaz bir ibadettir"

"Namaz müslümanlar için olmazsa olmaz bir ibadettir"

Erzurum Atatürk Üniversitesi Hür Nida Gençlik Kulübü tarafından düzenlenen Namazla Diriliş konferansında namazın müslümanlar için olmazsa olmaz bir ibadet olduğu vurgulandı.

AĞRI - Erzurum Atatürk Üniversitesi Hür Nida Gençlik Kulübü Namazla Diriliş adlı bir konferans düzenledi. Konferansa konuşmacı olarak Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş katıldı.

 

Erzurum Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Okiç Konferans Salonunda düzenlenen konferans Muhsin Yaman’ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. M. Zülfü Karadeniz’in sunuculuğunu yaptığı konferansta Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş namazın ehemmiyeti hakkında bir konuşma yaptı.

 

Müslümanların hayatında önemli bir yeri olan namaz ibadetinin insanların yanında basit bir ibadet olarak görüldüğüne dikkat çeken Mehmet Göktaş, namazın insanlar için olmazsa olmaz bir ibadet olduğunu belirtti.

 

Namazı içinde her ilacın olduğu seruma benzeten Göktaş Hoca sözlerini şöyle sürdürdü: "Günümüz tabiri ile namaz bir serumdur diyebiliriz. Her şey var içinde. Bütün ibadetler mevcut namaz içerisinde. Onun için namaz kılmayı terk ederse sadece bir ibadeti terk etmiş olmuyor. Çünkü namazın içersinde tekbir, secde, zikir, Kur'an tilaveti, rüku ve sayamayacağımız bir çok ibadet namazın içerisinde mevcut. Onun için namaz kılmayı terk eden kişi birçok ibadeti terk etmiş olur. Ve bu da basit bir şeymiş gibi geçiştirilmesin. “

 

Program Göktaş Hocanın yapmış olduğu dua ile son buldu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler