Nasrallah: Körfez'de yaşananlar Yüzyılın Anlaşması ile bağlantılı

Nasrallah: Körfez'de yaşananlar Yüzyılın Anlaşması ile bağlantılı

Hizbullah Genel Sekreteri Nasrallah, Körfez'de yaşananların ve İran'ın hedef alınmasının Yüzyılın Anlaşması ile bağlantılı olduğunu belirterek, Bahreyn'deki ekonomi çalıştayının Yüzyılın Anlaşması'nın ilk adımı olduğunu ifade etti.

Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah, işgalci siyonistlerin Güney Lübnan'dan çekilmesinin yıldönümü münasebetiyle bir konuşma yaptı.

Nasrallah, "Körfez bölgesinde yaşanan gerilim ve İran'ın hedef alınmasının, Yüzyılın Anlaşması ile ciddi bağlantısı vardır." ifadesini kullandı.

Dünya Kudüs Günü'nün yaklaşmasına değinen Nasrallah, "Bu günde Aşura Meydanı'nda yürüyüşler düzenleyeceğiz. Herkesin bu etkinliklere katılmasını isteriz. Çünkü 'Yüzyılın Anlaşması' gibi meseleler gündemdedir. Bu planın yürürlüğe girmesi için Bahreyn'de yapılması beklenen ekonomi çalıştayı ilk adım olarak atılıyor. Daha sonra da yeni kararlar alınacak. Bu plana karşı çıkmak bizim üzerimize düşen bir sorumluluktur." dedi.

İşgalci siyonistlerin Güney Lübnan'dan 25 Mayıs 2000'de çıkarılmasının bütün bölge için tarihi bir gün olduğunu belirten Nasrallah, "2000 yılındaki direniş ve zafer olmasaydı, Lübnan'ın güneyi veya bazı kesimleri tıpkı Kudüs ve Golan Tepeleri'nde olduğu gibi ABD Başkanı Donald Trump tarafından israile hibe edilirdi." dedi.

Siyonistlerin Lübnan'daki yenilgiyi unutmayacağını kaydeden Nasrallah, "Bu savaştan önce Arap-israil çatışmasında Lübnan zayıf bir bölge olarak görülüyordu. Ama şimdi çok güçlü bir konumdadır. Düşman da bu gerçeği bildiği için Lübnan'ı stratejik tehdit olarak nitelendiriyor. Ama biz bunu stratejik tehdit değil, 'savunma ve caydırıcılık gücü' olarak adlandırıyoruz." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler