"Nazenin bedenlerini Allah’a adayan şehitlerin davasına sahip çıkmalıyız"

"Nazenin bedenlerini Allah’a adayan şehitlerin davasına sahip çıkmalıyız"

Tatvan UMUT-DER tarafından düzenlenen ‘İslam Şehitlerini Anma Programı’nda konuşan Emrullah Uysal Hoca, şahadetin önemine dikkat çekerek, İslam uğrunda nazenin bedenlerini Allah’a adayan şehitlerin davasına sahip çıkılması gerektiğini belirtti.

Tatvan Eğitim Sağlık Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (UMUT-DER), Tatvan Kültür Merkezi’nde ‘İslam Şehitlerini Anma Programı’nı düzenledi. Düzenlen programa, HÜDA PAR İstişare Kurulu Üyesi M. Ali Ortaç, Şura Üyesi İsmail Kocakaplan, STK temsilcileri, kanaat önderleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Mahmut Faruk Hoca'nın Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardında açılış konuşmasını yapan UMUT-DER Başkanı Yücel Oktay, 24 Şubat 1994 yılında Tatvan’da derin yapılar tarafında kurulan pusuda şehid edilen Molla Gıyaseddin Barlak’ın hayatından kesitler sundu.

Ardından şehitlere ithafen bestelenen ezgilerin seslendirilmesiyle devam eden programda, şehitler için kaleme alınan şiirlerin okundu.

Düzenlenen etkinliğe konuşmacı olarak katılan Emrullah Uysal Hoca, şubat ayının şehitleri anma ve anlama ayı olduğunu belirterek, şunları ifade etti:

"Şubat ayı, Müslümanların kenetlenme, bir araya gelme, birleşme ve tek yürek olma ayıdır. Şubat ayı, şehitlerin davasına sahip çıkma ayıdır. Dünyalarını ellerinin tersiyle iterek, nazenin bedenlerini Allah’a satan, gencecik vücutlarını Allah’ın davası için feda eden, biricik eşlerini terk eden, çocuklarını doya doya bağrına basamayan şehitlerin davasına sahip çıkılmalıdır." dedi.

"Şehitler zillet bizden uzaktır dediler"

"İslam’ın gövdesini Peygamberler oluşturur. Dallarını âlimler, meyvesini ise şehitler oluşturur."  diyen Uysal, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bu kocaman ağacı ayakta tutan, onu sulayan, âlimlerin mürekkebi ve şehitlerin kanıdır. İslam aziz olduğu için İslam’ın aziz evlatları, İslam’ın aziz yarenleri canlarını feda ettiler. Zillet bizden uzaktır dediler. Nasıl ki Hz. Hüseyin Kerbela’da zilleti reddettiyse, Şeyh Saitler de İskilipli Atıflar da Üstad Bediüzzamanlar da Seyyid Kutuplar da Mevdudiler de El Bennalar da Hüseyin-i Rezanlar da Selahaddinler de Gıyaseddinler de zillet bizden uzaktır dediler."

Uysal, 24 Şubat 1994 yılında derin devlet tarafından Bitlis’in Tatvan ilçesinde katledilen Molla Gıyaseddin Barlak’ın hayatından kesitler sunarak, bölge üzerinde hesabı olan derin yapıların oyununa dikkat çekti.

"Molla Gıyasettin Peygamber varisidir"

Uysal, "Molla Gıyasettin şehid edildi. Onu şehid eden, devlet içerisine çöreklenmiş kiralık katilleri panzerlere bindirerek, Tatvan’da, şeytanların da zincire vurulduğu mübarek Ramazan ayında, teravih namazından sonra kurdukları hain pusuyla şehid ettiler. Bu insanı niçin katlettiler? Bu insanın saçı, sakalı beyaz olduğu için mi katlettiler ya da Batman Gercüşlü olduğu için mi veya cami görevlisi müezzin olduğu için mi katlettiler? Hayır! Bunların hiç biri değil. Vallahi Molla Gıyasettin Peygamber varisidir." diye vurguladı.

"Şehitlerin emanetine sahip çıkmalıyız"

Şehitlerin davasına sahip çıkılması, davalarının en ücra köylere kadar götürülmesi gerektiğinin altını çizen Uysal, "Siz bu davayı omuzlayacaksınız. Bu davayı yükleneceksiniz. Bu davayı köylere, ilçelere, beldelere, memleketlere, devletlere götüreceksiniz. Nasıl ki, Ashab-ı Kiram evinde durmadı, yurdunda durmadı, gecesini gündüzüne kattı; nasıl ki Bitlis’e, Erzurum’a kadar İslam davasını getirdiler, bizler de durmayacağız. Ebu Eyüp El Ensari İstanbul’a kadar İslam'ı götürdüğü gibi, biz de bu emaneti yükleneceğiz. Biz bu emanetlerden sorumluyuz. Bu emanete sahip çıkmak zorundayız." dedi.

Etkinlik, yapılan duanın ardında sona erdi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)




















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler