“Ne biz ne de eşlerimiz merhamet dilenmiyor, adalet istiyoruz”

“Ne biz ne de eşlerimiz merhamet dilenmiyor, adalet istiyoruz”

28 Şubat ve FETÖ Mağduru Aileleri İnisiyatifi’nin Osmaniye'deki cezaevi önünde yaptıkları basın açıklamasında, ne kendilerinin ne de cezaevindeki yakınlarının merhamet talebinde bulunmadığını, sadece adil bir yargılanmayı istedikleri vurgulandı.

İslami hizmetlerinden dolayı cezaevinde bulunan mahkumların ailelerinin oluşturduğu 28 Şubat ve FETÖ Mağduru Aileleri İnisiyatifi, Osmaniye T Tipi Kapalı Cezaevi önünde basın açıklaması yaptı

Osmaniye T Tipi Cezaevi’nde bulunan Veysi Ülsen, Abdulhakim Buhan, Zülküf Yüce, Hasan Tilki, İlhan Kuş, Kemal Hakseven, Salih Yıldırım, Mehmet Veysi Demir, Celal Ekin, Abdussettar Yıldızbakan ve Hüsrev Direkçi’nin aileleri, “Af değil, yeniden yargılanma istiyoruz” diyerek adalet talebinde bulundular.

İnisiyatif adına basın açıklamasını okuyan FETÖ mağduru mahkûmlardan Abdulhakim Buhan’ın eşi Ayşe Buhan,  halen 15 yıldan 25 yıla kadar cezaevinde olan yüzlerce FETÖ ve ETÖ’cü yargı mağduru mahkûmun olduğunu söyledi.

“Artık bu zulümler son bulmalı”

Yıllardır cezaevinde olan FETÖ mağduru mahkûmların yanı sıra bunların anne-baba, eş ve çocuklarının da mağdur edildiğini ve ömürlerinin büyük bölümünün cezaevleri kapılarında geçtiğini ifade eden Buhan, “Artık bu zulümler son bulmalı. Buradan, bizleri duymak ve görmek istemeyenlere sesleniyoruz; ne biz ne de eşlerimiz ve babalarımız sizlerden merhamet ve af dilenmiyoruz. Sadece adil olmanızı ve çeşitli desiselerle zindanlara konulan 28 Şubat ve FETÖ yargısı mağduru Yusufilerin yeniden yargılanmalarının yolunun açılmasını ve adaletle hükmeden mahkemelerin kurulmasını talep ediyoruz. Sinsice tuzak kurup masumları hapseden zalimlerin akıbetini, yaptıklarının kendilerine kâr kalmadığını hepimiz görüyoruz. Sırça köşklerde beddua edenlere değil, mazlumların ahına Dergâh-ı İlahi'de icabet edildiğine şahitlik ediyoruz. Zulmü icra edenler nasıl zillete duçar olduysa bu zulümlere sessiz kalanların da sonunun zillet olacağını hatırlatırız.” diye konuştu.

“Yusufî mahkum aileleri olarak af değil adalet istiyoruz”

Basın açıklamasının ardından ailece yaşadıkları mağduriyetleri dile getiren Ayşe Buhan, “Benim eşim 11 yıldır cezaevinde. Kendisi cezaevine girdiğinde çocuklarım küçüktü hepsi babasız bir şekilde büyüdüler. Benim en küçük oğlum baba sevgisini bilmiyor. Burada benim gibi olan bacılarım var. Bazılarının eşi 20-25 yıldır cezaevinde. Yıllardır eşlerimiz şehirden şehire cezaevlerine sevk edilerek bize zulümler reva görüldü. Artık bu zulümler son bulmalı. Biz Yusufî mahkum aileleri olarak af değil adalet istiyoruz. FETÖ ve ETÖ yargısı mağduru olan eşlerimizin yeniden yargılanmalarını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

FETÖ mağduru Mehmet Veysi Demir’in eşi Fatma Demir ise eşinin 15 yıldır cezaevinde olduğunu belirterek, “Eşim cezaevine girdiğinde ufak bir çocuk olan oğlum şu an nişanlandı. Eşimin hiçbir suçu yoktu. Camide Kur’an-ı Kerim dersi verdiği için yakalandı ve cezalandırıldı. Eşimin tekrar yargılanmasını istiyorum, eşim için adalet istiyorum.” diye belirtti

Basına konuşan diğer aileler de FETÖ mağduru mahkûmlar için af değil yeniden yargılanma istediklerini belirttiler.

Osmaniye T Tipi Cezaevi’nin önünde yapılan basın açıklamasının ardından aileler, sessiz bir şekilde dağıldılar.

Basın açıklamasına HÜDA PAR’ın Osmaniye, Adana ve Mersin İl Başkanlıkları da destek verdi.  (İLKHA)






























 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.