Nebi Zülküf Derneği hayırseverlerle yemekte buluştu

Nebi Zülküf Derneği hayırseverlerle yemekte buluştu

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde İslami ilimler eğitimi veren Nebi Zülküf Derneği, hayırseverlerle yemekte buluştu.

DİYARBAKIR – Âlimler ve Medreseler Birliği’ne (İTTİHAD) bağlı olarak Ergani’nin Sallıca (Tahya) köyünde İslami ilimler eğitimi veren Nebi Zülküf Derneği, derneğe bağlı medresenin yapımında emeği geçen ve medreseye katkı sağlayan hayırseverlerle öğle yemeğinde buluştu.

Cemaatle kılınan öğle namazının ardından bir konuşma yapan bölgenin tanınmış âlimlerinden Molla Mustafa Durgun, ilim tahsil etmenin önemine vurgu yaparak; “Yüce Rabbimizin bizlere ilk emri Oku’dur. İslam ümmetinin okuması, yazması lazımdır. Elhamdülillah bizler böyle bir müessese ortaya çıkardık. Bu müesseselerde binlerce öğrenci eğitim görüyor. Kurtuluş Allah’a kulluktadır. Çünkü kâinatın yaratıcısı O’dur. O’nun kulu olursan O’na ibadet edersin. Hem dünyanı hem ahiretini kazanırsın.” dedi.

Katkılarından dolayı hayırseverlere teşekkür eden medrese hocalarından Abdulhâkim Avut; “Bu medrese hepinizin katkılarıyla inşa olmuştur. Bizler, sizin vesilenizle inşa olan bu eseri, bu medreseyi görmenizi istedik. Bizler gücümüz ölçüsünde katkı sağlayan hayırsever kardeşlerimizi medresemize davet ediyoruz. Bundan yıllar önce medreseler yasaklandı. Büyük bir zulüm yapıldı. Elhamdülillah bu zamanda ülkenin birçok yerinde yeni medreseler açılmış durumdadır. Başka illerde ve ilçelerde farklı medreselerimiz var. Bu medreselerde binlerce öğrenci eğitim görüyor. Sizlerin vesilesiyle bu öğrenciler İslami ilimler tahsil ediyorlar.“ dedi.

Yapılan konuşmalardan sonra hayırseverlere yemek ikramında bulunuldu. Daha sonra medreseyi gezen misafirler çay ikramından sonra medreseden ayrıldı.   (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.