Nemrut krater gölü çevresinde temizlik çalışmaları

Nemrut krater gölü çevresinde temizlik çalışmaları

Bitlis'in Tatvan ilçesinde Nemrut Krater Gölü civarında ki piknik alanlarında çevre temizliği yapıldı.

Bitlis’in Tatvan İlçe Kaymakamlığına bağlı Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı ve İŞ-KUR Bitlis İl Müdürlüğü tarafından Toplum Yararına Çalışma Programı (TÇYP) kapsamında istihdam edilen 40 kişilik ekip tarafından Tatvan sınırları içerisinde bulunan Nemrut Krater Gölü civarındaki piknik alanlarında çevre temizliği yapıldı.

Çalışmalara ilk olarak belediye sınırları dışındaki Van Gölü sahillerinden başlayan ekip bu kapsamda bu kez ilçe sınırları içerisinde bulunan Nemrut Krater Gölü civarındaki piknik alanlarında temizlik çalışması yaptı.

Nemrut Krater Gölü’nde iki gün devam eden çevre temizliği kapsamında bir kamyon dolusu çöp topladı. Ayrıca çevre temizliği yapılan alanların yeniden kirletilmemesi için uyarı levhaları asılarak, çöp toplama alanları oluşturuldu.

İstihdam edilen 40 kişilik ekibin ilçede halkın yoğun olarak kullandığı plaj, piknik ve mesire alanlarının yanı sıra mezarlık gibi yerlerde çevre temizliği çalışmasını sürdürdüğünü belirten İlçe Kaymakamı Murat Erkan, bu kapsamda bu kez her gün yüzlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Nemrut Dağında ki Krater Gölü civarında bulunan piknik alanlarında da çevre temizliği yapıldığını söyledi.

Çevre temizliği ile gelişi güzel atılan çöplerin tek tek toplandığını kaydeden Erkan, temizlik çalışmalarının önümüzdeki günlerde de devam edeceğini ifade etti. Erkan konuşmasında şöyle devam etti: "Temizlik çalışmaları yaz sezonu boyunca devam edecek. Bu kapsamında ilçemiz belediye sınırları dışında bulunan ve halkın yoğun olarak kullanmış olduğu plaj, piknik ve mesire alanlarının yanı sıra mezarlık gibi yerlerde belirli periyotlarla temizlik çalışması yapılacak. Bununla ilgili daha öncesinde belediye sınırları dışındaki Van Gölü sahillerinde 3 gün devam eden bir temizlik çalışması yapılmıştı. Bu kez de çalışmalara Nemrut Dağında ki Krater Gölü civarında bulunan piknik alanlarında devam edildi. Yapılan çalışma ile her gün yüzlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Nemrut Krater Gölü civarı çöplerden arındırıldı. Ayrıca temizlik çalışması yapılan alanların yeniden kirletilmesinin önüne geçmek için de çöp toplama alanları oluşturuldu. İnşallah bu sayede temizlenen alanlarımız yeniden kirletilmesinin önüne geçmiş olacağız."   (Menderes Beysülen - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.