Nevvaf Tekruri: İman, ilim ve kuvvetle hazırlanın Kudüs'ü fethedelim

Diyarbakır'da Aksa Tufanı'na destek mitinginde konuşan HAMAS Alimler Birliği Dış Ülkeler Sorumlusu Dr. Nevvaf Tekruri, "Kalplerinizi imanla, beyinlerinizi ilimle, vücudunuzu da kuvvetle hazırlayın ki Aksa'yı, Kudüs'ü fethedelim" dedi.

HÜDA PAR, Gazze'de işgalci siyonist rejiminin katliamlarını telin etmek ve direnişin Aksa Tufanı operasyonuna desteklerini bildirmek üzere kitlesel bir miting tertip etti.

Mitingde bir konuşma yapan HAMAS Alimler Birliği Dış Ülkeler Sorumlusu Dr. Nevvaf Tekruri, düşman Siyonistlerin, direniş karşısında yenildiğini söyledi.

Tekruri, "Sizlerin şu meydanları doldurması siyonistlerin yüzlerindeki maskeyi düşürmüştür. HAMAS, Kassam Tugayları, Kudüs Seriyyelerine moral olup onları siyonistlerin sonunu getirtmek için hazırlamıştır." dedi.

Daha önceleri, Filistin'in fethi için sürekli hazırlık yapılması çağrısında bulunduklarını hatırlatan Tekruri, "Artık zamanı geldi. Sizler şu cihatta kardeşlerinize ortaksınız. Bu cihat, izzet ve şeref cihadıdır. Bu cihat, bazılarının yüzünü ortaya çıkardı. Filistinlileri destekleyenleri ve hainlerin yüzünü ortaya çıkardı." diye konuştu.


"Savaşın başlamasına sebep olanlar işgalcilerdir"

Bazılarının, "Niçin HAMAS, israile saldırdı?" diye soru yönelttiğini belirten Tekruri, "Bu, akıllı bir insanın soracağı bir soru değildir. Bu cihat aslında 100 yıl önce başladı. Ne zamanki Theodor Herzl, Abduhamid'den topraklar istedi o da vermedi, işte o dönemden bu yana cihat başladı. Abdulhamid Han'dan bu yana başlayan bu cihat, İzzeddin Kassam ile devam etmiş, bugün Kassam Tugayları ile devam etmiştir. Bugün bu savaşı aslında başlatan siyonistlerdir ki onlar sürekli Mescid-i Aksa'ya ve kutsallarımıza saldırmışlardır. Cenin bölgesini kana bulayan, orayı tarumar eden siyonistlerdir. Savaşın başlamasına sebep olanlar onlardır. Kassam Tugaylarının, silahlarını sivillere yöneltmiş sanıyorlar Hayır, onlar Filistin'i, Gazze'yi, Kudüs'ü korumak için silahlarını yöneltmişlerdir." diye konuştu.

"Bizler 100 yıldır kazanıyoruz ve kazanmaya devam edeceğiz"

Tekruri, "israil 5 sefer Gazze'ye saldırdı. ABD'de de işgale, "kendisini muhafaza ediyor' dedi. Üzülerek söylüyorum ki bazı Arap devletleri de bunu söyledi. Kardeşlerim bu cihadımız, Netenyahu'nun burnunu yere sürttü, askerlerini toprağa yığdı. Netenyahu dönemi bitmiştir. O kendi başarısızlığını hafifletmek için bu savaşı veriyor. Şu bilinsin ki onların başlattığı savaş, onların içinde yenilgiye uğrayanlar içindir. Bizler 100 yıldır kazanıyoruz ve Allah'ın izniyle Allah'ın askeriyle kazanmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

"Üzülmekle meşgul olmayın. Daha önemli işlerimiz var"

Şehit ve yaralı çocuklar karşısında Müslümanların mahzun olmamasını isteyen Tekruri, "Çünkü bu katliamları, işgalin yenilgisinin bir göstergesidir. İşgalin, mücahitler karşısında duramayıp kardeşlerimize saldırmaları, hainlikleri, ellerinden bir şeyin gelmediğinin göstergesidir. Anneler, babalar, paramparça olan çocuklarını kucaklarına alırken, 'çocuklarımız Kudüs'e feda olsun' diyorlar. Üzülmekle meşgul olmayın. Daha önemli işlerimiz var. Zamanı gelmiştir. Şu an burada toplanmanız Gazze'ye destektir ama bununla yetinmeyin. Her yerde, her zaman Kudüs için bir araya gelin, mücadele edin. Kendinizi cihada hazırlayın. Kim ki kalbinden cihadı isterse Allah, onları şehitlerin derecesine ulaştırır." şeklinde konuştu.

"Bu cihadımız Aksa'yı savunmak ve onu hürriyetine kavuşturma cihadıdır"

Tekruri, şöyle konuştu:

"Kalplerinizi imanla, beyinlerinizi ilimle, vücudunuzu da kuvvetle hazırlayın ki Aksa'yı, Kudüs'ü ve Filistin'in tüm topraklarını fethedelim. Size, Filistin'deki kardeşlerinize sadaka verin demiyorum ancak oradaki kardeşlerimizi de görmezlikten gelmeyin. Çünkü bu da sizin cihadınız olacaktır.

Hiçbir konuda cimrilik yapmayın. Bu cihadımız Aksa'yı savunmak ve onu hürriyetine kavuşturma cihadıdır. Bu cihat, bütün siyonizmi yok etme, onların destekçilerini yok etme cihadıdır.

İnşallah, hep beraber Aksa'da bulaşacağız. Sadece Aksa'da namaz kılmak için değil, bunu Aksa'yı özgürleştirerek yapacağız.

Sosyal medyadan mücahitleri paylaşın. Malınızla, kaleminizle dilinizle, makamınızla yardım edin." (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.